Slättamilsgruppen sitter just i dagarna som bäst med planeringen inför Slättamilens jubileumsupplaga. I tio år har man lockat folk till att gå milen på slätten och utföra diverse övningar på alla stationer som finns utmed banan.

– Det är en ny sträckning varje år men det som är sig likt är att det är en mil samt att den största delen av sträckan ska ligga på slätten, säger Chatrin Norrgårds i planeringsgruppen.

Lagtävlingen består av sju stationer med teambildande aktiviteter. Sedan finns även en frågesport plus en tävling i bästa utklädning.

Artikelbild

| Staffan Linde grunnar över bansträckningen.

– Eftersom det är 10-års jubileum så har vi lyxat till det med en prissumma, avslöjar Chatrin och fortsätter:

– Första pris är 5 000 kronor, andra pris 3 000 kronor och tredje pris blir 1 000 kronor. Det här är en perfekt företagsaktivitet och vi brukar säga att det är årets mest prisvärda och bästa teambuilding.

Rekommendationen är att varje lag bör innehålla mellan 5-7 personer. Förra året var deltagarantalet runt 63 lag och man hoppas att man ska slå det rekordet i år.

– Det handlar om en trevlig promenad där man kan ha vårens första picknick och passa på att ha det trevligt och roligt samtidigt, menar Chatrin Norrgårds, som berättar att nytt för i år är att man tänker sig ha prisutdelningen vid 18-tiden inne på restaurangen Borgmestaren i Vadstena.

Artikelbild

| Johan Parmbäck och Chatrin Norrgårds diskuterar banan och stationernas utformning.

– Startavgiften är 100 kronor som går till Vadstena GIF och Barndiabetesfonden får 10 procent av nettot, avslutar Chatrin.