Det är fjärde året som mässan arrangeras. Just nu pågår förberedelserna för fullt innan portarna till Västra vallen slås upp klockan 10.00 på fredag.

– Det går i 180, men vi ligger i fas. I år har vi 70 utställare, vilket är rekord, säger Mats Manfredson.

Tidigare år har mässan alltid arrangerats i mars, men efter önskemål från utställare valde man i år att senarelägga evenemanget.

– Vi gör alltid utvärderingar och flera av de utställare som hållit till på borggården har önskat att vi ska ha mässan närmare sommaren eftersom det brukar vara bättre väder då. De senaste två åren har vi tyvärr haft riktig otur med vädret, säger Mats Manfredson som tror att senareläggningen också är anledningen till ökat antal utställare.

Under fredagen är mässan öppen för företagare och andra verksamma inom näringslivet. Allmänheten välkomnas från klockan 10.00 på fredag.

– Klockan 13 presenterar vi vem som blir Årets Vadstenaambassadör och klockan 14 utser vi Bästa monter. Sen kommer det bli lite tävlingar på scenen och intervjuer med utställare.

– Det här är en riktig boost. Alla är så glada och positiva och ser fram emot mässan. Det känns kul att kunna lyfta fram Vadstenas näringsliv på det här sättet, säger Mats Manfredson.