Vi berättade nyligen om det nya konceptet med picknick och underhållning över åldersgränserna. En tillställning som Johan inspirerades att försöka genomföra i Vadstena efter att han varit i Australien hos sin syster och besökt ett liknande event.

Det är fullt med besökare i Hamnparken och de har verkligen anammat budskapet att ha med sig något gott att äta och dricka. Vissa har gjort det enkelt för sig och köpt med pizza. Andra har dukat fram små bufféer med både mat, desserter och frukt.

På scenen har just Jonnie Andersson framträtt och fler artister är på gång. Johan Lindell blickar nöjt ut över parken.

Artikelbild

| Johan Lindell, nöjd arrangör.

– Nu känner jag lättnad och vädrets makter är med, säger han.

De lokala artisterna spelar med behaglig volym som gör att alla kan njuta av musiken. Flera besökare har till och med sträckt ut sig i gräset och ligger och blundar mot solen.

– Det är kul när det händer saker, säger Stina Andersson som flyttat från Vadstena till Motala.

Hon gillar konceptet att kunna ta med filtar och vagnar när man har småbarn. Hennes dotter Hedda, sex månader, och kompisen Bosse, nio månader, ålar omkring mellan föräldrarna.

Artikelbild

| Jonnie Andersson är först ut på scenen.

Efter att Jonathan Nicklagård och Salome Paping framträtt är det Sofia Gustavssons tur att sätta sig bakom keyboarden. Efter henne väntar Lilla ensamma hjärtat.

Johan Lindell hoppas att arrangemanget ska bli tradition. Redan nu, avslöjar han, finns det tillräckligt med artister för att kunna fylla fler spelningar. Kanske redan i år.

Artikelbild

| Daniel Carlsson, Henriett Lundqvist och Annie Linder-Jakobsson kommer från Skänninge.

– Om allt går i lås kan det i alla fall bli en gång till i sommar.