Vadstena kommun satsar på att de gemensamma utrymmena på sina äldre- och LSS-boenden ska få trådlöst internet. Men att de boende på Wasagården ska få tillgång till internet är inget den nyinflyttade Maj-Britt Bodelius bryr sig så mycket om.

– Äsch, om det inte går in hit så rör det inte mig. Så det spelar inte så stor roll, säger Maj-Britt som redan har sitt egna bredband i lägenheten.

– Men då kan du ju sitta där ute med de andra och surfa, skrattar sonen Per Bodelius.

Artikelbild

| 15 år. Sin första dator fick Maj-Britt när hon fyllde 85 år och hon har inte slutat surfa sedan dess.

Intresset för datorer och vad som finns på internet började redan för 15 år sedan.

– Jag fick min första dator när jag fyllde 85 när mina barn överraskade mig, säger Maj-Britt och konstaterar att hon nog haft ett Facebook-konto i minst tio år.

Tack vare sin dator har hon koll på vad som händer i världen, i både stort och smått.

– Vid tiotiden brukar jag sätta mig vid datorn. Jag brukar kolla Facebook först. Det är en viktig förbindelse med barn och barnbarnen. När de är ute och reser så kan de skriva hur de har det. Mina barn brukar skoja om att man kan ringa mig om man vill ha koll på vad någon gör, skrattar Maj-Britt och fortsätter:

Artikelbild

| TV. Det händer även att hon tittar på program från bland annat SVT-play.

– Ibland läser jag tidningen och så brukar jag kolla vad det är för väder innan jag går ut, för jag tycker inte om när det regnar.

Hon tar även stor hjälp av Google.

– Jag löser en hel del korsord och utan Google vet jag inte hur det hade gått. Det är så bra att kunna söka på vad som helst.