Sedan årsskiftet har konstrundans ordförande Lena Linde försökt att få besked från Vadstena kommun om konstrundan kan ha sin samlingsutställning i lokalerna där turistbyrån fanns tidigare eller om det finns någon annan lokal de får ha utställningen i.

– Den här frågan har valsat runt, men ingen har tagit ett beslut, säger hon.

I slutet av förra veckan såg det ut att lösa sig då de fick besked om att samlingsutställningen skulle få vara i Rödtornet, i den lokal de brukar vara i. Men sedan fick de besked om att avtalet skulle innehålla ett förbehåll som innebar att de skulle få hyra lokalen om ingen annan aktör dyker upp för att få hyra på längre sikt.

Att skriva under ett avtal som innebär att de ändå i slutändan kan komma att stå utan lokal anser Lena Linde vara en omöjlighet.

Det handlar om en vecka som Vadstena konstrunda ska ha samlingsutställning inför konstrundans helg den 13–15 september. Anmälan till årets konstrunda gick ut den 1 maj, men de 63 utställare som anmält sig har ännu inte kunnat få klara besked när det gäller samlingsutställningen.

– Det känns inte bra, det känns oprofessionellt, säger hon.

Nu verkar ändå frågan om lokalen i Rödtornet ha löst sig.

– Avtalet är inte klart än, men vi kommer att se till att konstrundan kommer att kunna vara där. Det är förankrat i kommunen också, så det kommer att ges förutsättningar för konstrundan att vara där i Rödtornet, säger Åsa Murakami, kommunikatör på Vadstena kommun.