Nu börjar valrörelsen gå in i slutspurten. Det är bara två veckor kvar nu. Och valet dominerar förstås nyhetsrapporteringen i landet alltmer. Och även i MVT är det mycket val, förstås. Det är en oerhörd aktivitet bland partierna sedan några dagar tillbaka, med arrangemang av olika slag och besök av politiker från när och fjärran. Vi har fullt upp och försöker prioritera utifrån vad som är mest intressant för er läsare. Där tycker förmodligen inte de politiska företrädarna för partierna i Motala och Vadstena att vi alltid gör rätt val, vilket förstås är naturligt. Alla vill ju synas. Och höras.

***

I går var det dags för vår första lokala politikerutfrågning, då politikerna i Vadstena ”drabbade samman” i Petrus Magniskolans aula. Det märktes att valdagen rycker allt närmare, för det var betydligt mer laddat än när vi arrangerade debatt på samma plats förra gången. Det var rappt och innehållsrikt och vi fick även några skratt. Glädjande nog var debattklimatet också bra. Vi slapp personliga påhopp. Visst, det var en del gliringar och tände till mellan några av politikerna några gånger, precis som det ska göra i en debatt. Det tyder på engagemang.

Det fanns även några frågor där de flesta var ganska överens. Som att busslinjen till Borghamn och Ödeshög måste återinföras. Där kom ett av de roligaste ögonblicken, då Tommy Kennberg (MP) fastlog att Vadstena borde ha lite mer Robin Hood-tänk: ta från de rika och ge till de fattiga. Han menade att man på länsnivå pumpar in pengarna i de storstäderna Linköping och Norrköping och busstrafiken där, medan landsbygden utanför Vadstena får ta stryk, och att man måste slåss mer för sin sak hos Östgötatrafiken.

***Nu väntar politikerutfrågningen i Motala. Närmare bestämt på fredag under Sjöstadsmorgon i Folkets hus. Också den kommer att sändas live på MVT.se med start klockan 8.00. Så om du inte bestämt dig än finns ett gyllene tillfälle att bekanta sig med de lokala politikerna och deras partier. Om du inte kan vara där, så finns ändå chansen att få svar. Skicka in din fråga till: politikerdebatt@mvt.se

Trevlig helg!