– Direkt när jag fick höra om att masktillverkningen skulle ske på sportlovet bestämde jag mig för att vara med, säger Carl Wistedt.

Han är en av de som har kommit till maskverkstan på Vadstena bibliotek. Hela veckan har det tillverkats en mängd olika förklädnader här, och intresset har varit stort.

– Både barn och föräldrar har deltagit, säger Rasmus Sköld, en av initiativtagarna, och berättar att även en del vuxna utan barns sällskap har varit här och pysslat.

Artikelbild

| Rasmus Sköld kommer gärna med idéer. Här hjälper han Amanda Jurander med hennes fantasifågel.

– Det rummet vi hade tänkt vara i räckte inte till, så vi har fått sprida ut oss lite. Vissa har till och med haft svårt att slita sig trots att dagen är slut.

Även för vuxna

Det finns inget tema. Alla får göra maskerna precis hur de vill. Rasmus Sköld och sambon Maria Segersäll står för materialet. Tillsammans med Urban Bäckström, bibliotekarie, har de spånat fram idén att anordna en karneval i Vadstena. Tanken är att maskerna som tillverkats den här veckan ska komma till användning den 12 mars, då karnevalen äger rum.

– Många har frågat mig om det bara är för barn, men nej, det här är för alla, säger Rasmus Sköld.

Artikelbild

| Kreativiteten flödar.

Börjar med tåg

Karnevalen kommer att börja med ett tåg längs Storgatan, Hamnparken och sedan vidare till Slottsgatan för att därefter avslutas på borggården. Inne på slottet börjar sedan en maskeradbal med dans och musik.

Artikelbild

| "Jag har gjort en häst, men den är trasig", säger Knut Sköld-Segersäll.

Men Carl Wistedt är osäker om han ska gå.

– Jag hoppas det, men jag tror att vi är upptagna då.

Artikelbild

| Välkommen till markverkstan.

Men det kvittar. Han har fått pyssla och det är huvudsaken.

– Jag har gjort en halloweengubbe. Det är roligt.