Vinnaren läste rätt – han hade vunnit 5,4 miljoner

En pensionerad Valdemarsviksbo tog hem storvinsten på Lotto. Fyra rader plus joker för 34 kronor gav en vinst på 5,4 miljoner kronor. "Han sa att de skulle byta ut tv:n på direkten", berättar Martin Ridderstolpe från Svenska spel.

Martin Ridderstolpe fick på torsdagskvällen kontakt med en glad vinnare i Valdemarsvikstrakten.

Martin Ridderstolpe fick på torsdagskvällen kontakt med en glad vinnare i Valdemarsvikstrakten.

Foto: Svenska spel tur

Valdemarsvik2022-10-28 17:00

I onsdagens lottodragning låg hela 5,4 miljoner kronor i potten eftersom det inte fanns någon spelare med sju rätt i lördags. En spelare lyckades att pricka in sju rätt och den kupongen lämnades in på Vikens spelbod i Valdemarsvik.

När butiken öppnade på torsdagsmorgonen var det "business as usual" för Lisbett Andersson som driver butiken, men stämningen var nog lite extra uppsluppen.

undefined
Mannen lämnade in fyra lottorader plus joker för 34 kronor i onsdags och utdelningen blev synnerligen god.

– Jag fick reda på det i går kväll, det är jätteroligt, sa Lisbett Andersson som hoppades att det var en Valdemarsviksbo som vunnit.

– Det vore trevligt om pengarna blir kvar i Valdemarsvik och att de gått till en av våra stammisar. Men det vet jag ju inte, det var marknad i onsdags och många som kom utifrån. Dessutom har jag tystnadsplikt.

Vid denna tidpunkt hade Svenska spel ännu inte fått kontakt med vinnaren, men på torsdagskvällen lyckades vinnarkommunikatören Martin Ridderstolpe att nå personen. Det visade sig att Lisbetts förhoppning slagit in.

undefined
Lisbett Andersson, som driver Vikens spelbod med den tidigare stprvinsten. Men på torsdagen tog en pensionerad Valdemarsviksbo rekordet med en vinst på 5,4 miljoner kronor.

– Han vill vara anonym, men det är en man från Valdemarsvik, pensionerad och tidigare fabriksarbetare. Det var faktiskt så att han redan på morgonen började misstänka att det kunde vara en vinst när han bläddrade i NT och läste Lotto-raden som stämde med hans egen rad, berättar Martin Ridderstolpe.

– Han sa till sin fru att han trodde de vunnit och hon svarade att de måste ha skrivit fel i tidningen.

undefined
Martin Ridderstolpe fick på torsdagskvällen kontakt med en glad vinnare i Valdemarsvikstrakten.

Senare på dagen kände mannen att han var tvungen att kolla upp det här lite mer noggrant.

– Då åkte han bort till Vikens spelbod för att kolla om det stämde. Han brukar spela där och Lisbett sa till honom att hon hoppades att det var han som vunnit. När det blev tydligt att det var precis så fick han en kram, de var väldigt glada båda två och han berättade för mig att han knappt trodde det var sant, säger Martin Ridderstolpe.

– Han brukar spela på Lotto och den här onsdagen hade han spelat fyra rader plus joker för totalt 34 kronor, så det är en bra utväxling.

När Martin Ridderstolpe pratade med mannen på torsdagen var vinnaren fortfarande lite tagen.

– Han berättade att de skulle byta ut tv:n på direkten. Kanske blir det också en ny bil till våren och så ville de hjälpa dottern med den husrenovering hon håller på med. Det var de spontana grejorna han kände att de ville göra, säger Martin Ridderstolpe.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!