Tusentals har evakuerats och flera städer hotas fortfarande av de stigande floderna. Bara i Bosnien har 19 personer dött, nio av dem hittades i dag när vattnet sjönk något i staden Doboj.

Tusentals volontärer hjälper militären, brandkåren och polisen med att bygga sandvallar mot det stigande vattnet i den serbiska huvudstaden Belgrad och i staden Sabac. Floden Sava stiger med tre centimeter per timme och regnet de senaste dagarna är det mest massiva på 120 år, enligt militären.

I Serbien har flera hundra människor tagit sin tillflykt till hustak undan stigande vattenmassor.

Översvämningarna på Balkan är de värsta på över ett sekel.

Staden Obrenovac tre mil söder om Belgrad ligger helt under vatten. Invånarna har tagit sig upp på tak och terrasser i väntan på att bli evakuerade. Soldater var i dag på väg att rädda runt 700 personer, däribland många barn, som sökt sig till en grundskola som ligger högt.

Tyvärr kommer dödssiffran sannolikt att stiga, säger Milorad Dodik, president i Republika Srpska, den bosnienserbiska delen av Bosnien.

Fler döda har också hittats i Serbien, säger landets premiärminister Aleksandar Vucic enligt AFP.

Över 15 000 människor har evakuerats från en rad orter i Serbien. Värst är läget i Obrenovac, där planen är att få ut alla 20 000 invånare då vattnet väntas fortsätta att stiga.

I Bosnien ska fem byar runt staden Bjeljina utrymmas. I Bjeljina är elektriciteten utslagen.