Det andra benet i ett mÄngmiljonprojekt och slutmÄlet i Astrid Lindgrens VÀrlds satsning pÄ mat och dryck. Nu stÄr Villa Linnéa fÀrdigt.
â Det kĂ€nns fantastiskt. Vi har lyft oss ytterligare en nivĂ„, sĂ€ger Lena Möller Bexell, marknads- och försĂ€ljningschef pĂ„ Astrid Lindgrens VĂ€rld.
Villa Linnéa speglar en vacker villa frÄn 1924 dÀr det bott en familj med tvÄ vuxna och tvÄ barn. PÄ övervÄningen finns en konferensanlÀggning att hyra och pÄ nedervÄningen ligger sjÀlva restaurangen, med plats för 220 gÀster, dÀr frukost, lunch och middag serveras.
Restaurangen Àr uppbyggd av olika rum och sittplatser som alla har inspirerats av familjens leverne. Det första man möts av Àr biblioteket, dÀrefter leds man in i ett arbetsrum som till sist leder in i pojkens rum. I mitten av lokalen finner vi bufféborden och pÄ andra sidan huset ligger salongen och flickans rum.
â Den hĂ€r familjen har rest mycket, det ser vi pĂ„ alla prylar och rekvisita, sĂ€ger Lena Möller Bexell.
FrÄn salongen kommer man ut till husets bakgÄrd. HÀr finns det möjlighet att sitta ned medan barnen kan leka pÄ inhÀgnat omrÄde. En ny ingÄng till parken har ocksÄ byggts upp i anslutning till villan, vilket kopplar ihop parkens boende och upplevelse ytterligare, menar Lena Möller Bexell.
Det nya bygget Àr en del av ett gemensamt projekt och sitter ihop samt delar kök med förra Ärets satsning, Bysalen. Budgeten för den totala satsningen lÄg pÄ 140 miljoner kronor, men prislappen landade till slut pÄ omkring 150 miljoner kronor.
Efter sÀsongens slut kommer dagens lunch att serveras hÀr istÀllet för pÄ StadsmÀstargÄrden.
â Vi kĂ€nner oss i mĂ„l med matsatsningen, vi har fĂ„tt in fler platser och kan förhoppningsvis förbĂ€ttra upplevelsen och förhindra lĂ„nga köer för vĂ„ra gĂ€ster med det. Det nya konceptet med konferens ger oss ocksĂ„ möjlighet att ge service Ă„ret runt i helhet, sĂ€ger Möller Bexell.
Sara Hedblom, mat och dryck-chef pÄ Astrid Lindgrens VÀrld, sÀger sÄ hÀr om invigningen av Villa Linnéa:
â Vi fĂ„r möjlighet till en helt annan produkt, Ă€ven Ă„ret runt. Vi sĂ€tter mĂ„ltiden i fokus med inredning, mötet, rĂ„varan och menyerna. Att vi breddar satsningen pĂ„ mat och dryck gör att vi kan skapa upplevelser och event för parkgĂ€sten, konferensgĂ€sten och den vanliga gĂ€sten. Det Ă€r sĂ„ roligt att fĂ„ vara med och jobba med det hĂ€r. Vi tar verkligen sikte pĂ„ ett nytt steg, det Ă€r fantastiskt.
PÄ plats pÄ invigningen hittar vi ett gÀng besökare som delar med sig av sina första intryck.
â Jag Ă€r hĂ€r för första gĂ„ngen. Det första jag slĂ„s av Ă€r vilken otrolig kvalitĂ© det Ă€r pĂ„ allt. Restaurangen, rĂ„varorna, boendet och helheten med parken, hit kommer jag definitivt tillbaka. Det Ă€r roligt nĂ€r grejerna Ă€r kul Ă€ven för oss vuxna, att vi ocksĂ„ fĂ„r ta glĂ€dje av det hĂ€r Ă€ven om det i sin grundtanke Ă€r för barnen, sĂ€ger Anne-Marie Lindstedt, besökare frĂ„n Stockholm.
Familjen Lönnkvist sÀger sÄhÀr om sin vistelse:
â Det Ă€r sĂ„ otroligt fint allting. Jag har precis blivit pensionĂ€r och njuter, sĂ€ger Christer Lönnkvist, besökare frĂ„n GĂ€llaryd.
Frun Helene flikar in att det Àr skönt att ha nöjet och boendet pÄ samma stÀlle.
â Vi bor i lilla staden hĂ€r bakom och ska vara hĂ€r i tre dagar. Senast vi var hĂ€r var vĂ„ra vuxna barn smĂ„, nu Ă€r vi hĂ€r med barnbarnen. Mycket har hĂ€nt sedan dess, sĂ€ger Helene Lönnkvist.