Det var vid 17-tiden på lördagen som fårbonden upptäckte att elva av hans djur saknades i en av hagarna vid Hestad i Häradshammar.

Efter en stund fann bonden fem av sina tackor rivna till döds i hagen. Inne i skogen en bit därifrån hittade han ytterligare tre djur, två tackor och en bagge. Djuren var fortfarande vid liv men svårt skadade och bonden tvingades då att avliva dem.

På söndagen var länsstyrelsens besiktningsman på plats och kunde då konstatera att det med största sannolikhet rör sig om en vargattack.

Det är i sådana fall den tredje vargattacken mot tamdjur i den östra delen av Östergötland bara i år. I maj revs flera får öster om Valdemarsvik och dessförinnan dödades en nötkalv utanför Bottna. Länsstyrelsens besiktningsman utesluter inte att det rör sig om samma varg vid samtliga attacker.

Lasse Larsson, besiktningsman för rovdjursskador på Länsstyrelsen, tror att östgötarna bör förbereda sig på att ett vargrevir är på gång i länet.
– Det är trångt i Mellansverige, vilket gör att vargen vandrar söderut för att hitta nya revir, säger han till Norrköpings Tidningar.