Polisen kan inte ännu fatställa om det rör sig om olycka eller ett attentat. En granne som bor några hundra meter från mc-klubbens lokaler slog vid tretiden på morgonen larm om en kraftig explosion, sade Mikael Skoog, presstalesman för polisen i Östergötland.

När polisen kom dit vid halv fyra kunde konstateras att huset sprängts. Området spärrades omedelbart av och under en kortare tid var riksväg 35 totalt avstängd. Bombgruppen från Stockholm arbetade under dagen vid platsen tillsammans med polistekniker.

Enligt Skoog måste bombgruppen säkra området innan andra polisen går in. När det var klart gick övrig polis in i byggnaden och vid halv ettiden meddelades att en kropp hittats. Ännu är det inte fastställt om det gäller en man eller kvinna. det är inte heller klart vad som ligger bakom det som skett.

Artikelbild

- Vi vet ännu inte vad som ligger bakom, säger Mikael Skoog.

I somras skrev Corren att det fanns en hotbild mot Outlaws från Hells Angels och Bandidos som på andra orter krävt att de ska stänga sina avdelningar.

Fakta Outlaws

Outlaws MC är en internationell organisation med rötterna i USA.

Artikelbild

I Sverige finns tre fullvärdiga avdelningar, varav Åtvidaberg är en.

Outlaws i Åtvidaberg bildades när några medlemmar bröt sig ut mc-klubben Slagg. Slagg tvingades lämna det förra klubbhuset Talltorpet och finns i dag i Västervik.

Artikelbild

JOHNNY GUSTAVSSON/BITTAN SVENSSON/ANNIKA EKSTEDT