Det har gått mindre än en vecka sedan den 21-årige Linköpingsbon knivmördades av en okänd gärningsman på campingen i Köpingsvik på Öland.

I går samlades vänner, familjemedlemmar och släktingar i Rappestad kyrka för att sörja, hedra och minnas.

Enligt personer i den 21-årige mannens närhet hade han många nära vänner. En bild som förstärktes genom en hälsning från 21-åringens familj som lästes upp i kyrkan av prästen.

Där beskrevs han som en tävlingsmänniska som visste vad han ville, men som också verkligen månade om dem han hade omkring sig.

- Du var en person som tog mycket plats, men du gav så mycket mer.

- Tomrummet du lämnar efter dig kommer aldrig att kunna fyllas.

Till tonerna av 21-åringens favoritlåtar, bland annat "Hugger i sten" av Lars Winnerbäck, gick sedan en efter en fram till ett bord i altargången som pryddes av blommor och ett porträtt av den avlidne.

Flera medlemmar i den fotbollsklubb som 21-åringen spelade i hedrade sin lagkamrat genom att bära föreningens matchtröja under minnesgudstjänsten.

På plats för dem som behövde någon att prata med fanns representanter för kyrkan och sociala jouren.

Eventuella vittnen till händelsen hade också möjlighet att träda fram.

- För er som var med på platsen, men ännu inte fått möjlighet att berätta vad ni sett finns det nu också möjlighet för det. För vi är alla måna om att den som bär ansvaret för det som har hänt får sitt straff, sa prästen.