Sofie Magnussen och Johan Löke är ledsna och upprörda. De hade ingen tanke på att flicknamnet de anmälde kunde bli underkänt. I går tisdag fick de beskedet med post till radhuset i Ullstämma.

- Angelika är ett fint flicknamn. Och det betyder just "den änglalika". Varför då inte godkänna ett svenskt namn, som betyder samma sak? frågar sig mamma Sofie.

- Det är inte heller tilltalsnamnet. Det blir Agnes, som är ett gammalt släktnamn, förklarar pappa Johan.

Artikelbild

Änglalik är bäbisen i vilket fall, tycker mamma och pappa. Oavsett vad Skatteverket anser om namnet.

Agnes själv sover i en vit barnsäng lyckligt omedveten om uppståndelsen. Mamma och pappa har full förståelse för att man inte kan döpa sina barn till vadsomhelst.

- Men när det är okej att döpa sina barn efter fotbollslaget Chelsea eller rockbandet Metallica, är det svårt att fatta att Änglalik kan väcka anstöt, säger Johan.

Skatteverket anser i sitt avslag "att Änglalik inte kan bäras som förnamn, då namnet kan uppfattas som stoftet efter en avliden ängel".

- Jag förstår inte hur de tänker. Alla vi känner tycker om namnet Änglalik och ser bara positivt på att det kommer in nya, fina namn, säger Sofie.

Artikelbild

Agnes börjar pipa lite och Sofie tar upp femveckorsbäbisen i famnen.

- Namnet har man ju hela livet och både föräldrar och barn ska trivas med det. Och vi tycker jättemycket om Agnes Maria Änglalik, säger Sofie.

Artikelbild

Dopet i Landeryds kyrka får vänta ytterligare en tid. Paret kommer att överklaga beslutet.

- Det har vi rätt till. Vi tycker att vi har bra argument och hoppas att det inte går prestige i det här fallet, säger Johan.