Arenabolaget i Linköping hade på torsdagen kallat till presskonferens för att presentera "en legend" och "världsartist i sin genre" som skulle komma till Cloetta center.

Med tanke på tidigare besökare i legendklassen – som Rod Stewart, José Carreras och Jerry Lee Lewis – hade många gissat på att det var en stor musikartist som skulle komma.

Därför kom det som en stor överraskning när det avslöjades att det i stället var en av världens mest berömda skateboardåkare.

– Vårens stora legend i Cloetta center är väl kanske Bruce Springsteen, men för extremsportare, sa Anders Thorén, Arenabolagets evenemangschef, vid presskonferensen.

Hawk kommer att göra två föreställningar i Linköping den 14 maj och det kommer bland annat att byggas upp en gigantisk ramp inne i Cloetta center.

– Att få hit en så stor legend som Tony Hawk är en dröm för mig. Och jag vet att det är en dröm för många andra åkare i Sverige att få se den här legenden åka, sa Micke Larsson, verksamhetsansvarig på Hangaren i Ryd.

I samband med uppvisningarna kommer det att anordnas tävlingar i både Hangaren och betongparken i Ekholmen. Dessutom blir det uppvisningar av andra världsåkare.

– Tony Hawks uppvisningar blir crescendot på en skejtvecka i Linköping, sa Anders Thorén.

Läs mer i fredagens Corren.