Klockan fem på nyårsaftons kväll fylldes borggården i Linköping upp med människor som kommit för att se årets nyårsfirande.

– Vi är här för att vi ska minnas 2013 och få sätta en punkt tillsammans, sade kvällens värd Magnus Bäcklund, som snabbt fick i gång publiken. Det klappades och stampades i takt och viftades med de gröna ljuspinnar som delats ut bland publiken.

En riktig feststämning spred sig bland besökarna, även om tolvslaget ännu var ganska så långt borta. Och det blev inte sämre när linköpingskören Koruso tog plats på sen och höjde stämningen ytterligare. Dessutom uppträdde Lana Brunell & The Papas under kvällen.

Artikelbild

Årets nyårstal hölls av Charlotta Friborg, Correns egen chefredaktör. I talet pratade hon om det gångna året och passade på att tacka sina läsare för det stöd som de visat tidningen och dess medarbetare:

– Som ni vet har ljusskygga figurer från den organiserade brottsligheten försökt skrämma oss till tystnad. Det kommer de aldrig att lyckas med. Jag vill passa på att tacka er för det gensvar vi fått och för ert stöd när det hettat till som det har gjort. Det betyder mer än ni anar.

Festligheterna på borggården avslutades till sist med en spektakulär ljusshow mot slottsväggen.