Den 35-årige ligaledaren och en 30-årig gängmedlem från Göteborg döms till fyra års fängelse vardera för grov misshandel.

Den tredje gängmedlemmen, en 20-årig man från Linköping, döms till tre års fängelse för grov misshandel.

De tre dömda ska tillsammans betala drygt 85 000 kronor i skadestånd till den 35-årige joggaren. 20-åringen ska dessutom betala ytterligare 30 000 kronor i skadestånd.

Brottsoffret som blev misshandlad med slagträ och knivhuggen sju gånger, har enligt domen också rätt att i framtiden komma med ytterligare skadeståndskrav på grund av de men han fått efter överfallet.

Det är bara 20-åringen av de tre som erkänt knivöverfallet. Men enligt tingsrätten är det ändå ställt "utom rimligt tvivel" att de tre i samförstånd misshandlat joggaren.

Händelsen den 29 mars i år var en del i den våldsamma uppgörelse som skedde på kvällen mellan de två gängen Asir och Black Cobra, dels i Skäggetorp men också i centrala Linköping.

Av en ren tillfällighet råkade joggaren möta de tre Asirmedlemmarna. Joggaren vårdades efter överfallet på sjukhus i två veckor och har fortfarande nedsatt rörelseförmåga. Enligt läkare kan joggaren återgå till arbete först i oktober, meddelar tingsrätten i sin dom.