Enligt Thomas Agnevik, polisens presstalesman, finns det uppgifter om att kriminella personer ska ha stoppat bilar i Skäggetorp både under söndagskvällen och måndagskvällen. Detta ska ha skett på Nygårdsvägen, vid infarten till Skäggetorps centrum.

– Det är jätteallvarligt naturligtvis, folk blir livrädda. Det är ett sätt att höja upp sig själva, sätta sig i respekt och skrämma sig fram. Det är deras taktik. Vi ser hur de jobbar, säger Thomas Agnevik.

Flera källor till Corren såg när maskerade Black Cobra-medlemmar helt ostörda gjorde egna trafikkontroller och skrämde på så sätt bilburna besökare till Skäggetorps centrum rejält.

– Jag har sett mycket i mitt liv, men det här var bland det sjukaste jag har sett: grovt kriminella som gör polisens jobb! Och det fick de göra under lång tid utan att polisen agerade, säger en källa, som också menar att händelsen har stärkt Black Cobra och försvagat polisens ställning:

– Det är sådana maktdemonstrationer som gör att småungarna ser upp till gängledarna.

Enligt polisens presstalesman ska inte polisen ha varit på plats när de olagliga vägspärrarna upprättades. Vid 21-tiden i måndags ska dock polisen ha fått ta emot samtal att kriminella stoppade bilar.

Tänker ni ingripa om det händer igen?

– Ja, om bara folk ringer till oss och berättar när de händer. Då kommer vi att ingripa direkt.

FREDRIK QUIST

HÉCTOR BARAJAS