– Det var dåligt avspärrat, personer i publiken kunde utan hänvisning av band eller skyltar stå där de ville, och bristen på publikvärdar var, just på den här platsen, stor.

Urban har följt rallysporten på nära håll under många år. Att fotografera rally är hans stora hobby och han har varit på väldigt många tävlingar, såväl VM som SM och mindre tävlingar, flera av dem åt Corren.

I lördags stod han nära olycksplatsen.

– Tävlingsbilen gick upp på två hjul i en vänsterkurva och gick sen över på taket mot den plats där ett gäng med ungdomar stod.

Några åskådare hann undan. Men den 18-åriga kvinnan gjorde inte det.

– Jag har läst och hört uttalanden om att de hade kommit in någon bakväg till tävlingsområdet. Det tycker jag är helt ovidkommande, arrangören skall se till att ha en säker bana.

Han fortsätter:

Artikelbild

– Efter det här behöver rallysporten se över alla sina rutiner. Det ska inte vara möjligt att som publik utsätta sig för så stora risker att man kan få sätta livet till. När en tävling arrangeras mitt inne i en stad är det extra viktigt att hela säkerhetsapparaten fungerar. Det är mycket som fungerar bra i Skänninge men det räcker med att en sak brister så kan det få fruktansvärda konsekvenser.

– Slumpen eller otur är så klart inblandade. Men man kan aldrig räkna med att ha hjälp av slump eller otur. Det man kan göra är det proaktiva säkerhetsarbetet man som arrangör kan påverka.