Tequila Wikinghielm föddes i augusti 1997.

Föräldrarna Magnus och AnnSofie ville döpa dottern till Tequila men det ansåg Skatteverket vara ett olämpligt namn på flickebarnet.

Ärendet togs ända till högsta instansen, Regeringsrätten, som även den avslog föräldrarnas överklagande.

Artikelbild

Således folkbokfördes flickan som Quila.

- Men jag har alltid kallats för Tequila, säger Tequila Wikinghielm.

I dag går Tequila i åttonde klass på Zederslundsskolan i Motala. Till våren ska hon konfirmera sig vilket innebär att hon måste döpas först. Det vill hon göra under sitt riktiga namn, Tequila.

- Vi skickade in en ansökan om namnändring till Skatteverket och jag skrev också ett personligt brev om att jag alltid kallats och ser mig själv som Tequila och inte Quila.

Hon bor varannan vecka hos mamma och varannan hos pappa. Häromdagen stannade hon, tillsammans med sin pappa och familjen, till i hemmet hos mamma för att hämta en tröja.

- Mamma bjöd in allihop på fika och när vi satt runt bordet fick jag en tårta framför mig där det stod Tequila och datumet den 16 januari 2012 och ett paket.

I paketet fanns pappret från Skatteverket där det står att hennes nuvarande namn är Tequila, beslutat den 16 januari.

- Jag började tjuta. Pappret ska jag rama in.

Hon är oerhört glad över att få namnet Tequila accepterat.

- Jag har aldrig lidit av att heta Tequila och aldrig blivit retad för mitt namn.

Hon tror att det beror på att hon nu är så pass stor att hon är medveten om vad namnet kan associeras till. Och eftersom hon inte ser namnet som ett problem utan vill heta Tequila har namnet accepterats även av myndigheterna.

Läs mer i måndagens tidning.