Efter morddramat i Knutby dömdes Sara Svensson, 32 år, för mord och mordförsök till rättspsykiatrisk vård i Vadstena. Under de senaste åren har den före detta barnflickan fått en rad friförmåner och permissioner som hon har skött på ett bra sätt.

Nu har Förvaltningsrätten i Linköping beslutat att ge Sara Svensson permission i elva dagar för att kunna fira påsken med sin far i Småland. Enligt domen får hon resa på egen hand med kollektivtrafik.

Av domen framgår också att Sara Svensson är på väg att bli utskriven från den rättspsykiatriska kliniken. Enligt chefsöverläkaren ska hon, via eget boende, slussas ut under sex månader från våren 2010.

Vården på kliniken tycks ha varit framgångsrik: "Hon har fortsatt med samtal som glesas ut i dagsläget och så småningom ska avslutas. En hel del arbete återstår dock där det gäller att hon hittar sin identitet", enligt chefsöverläkaren.

Sara Svensson studerar sedan början av året på Vadstena folkhögskola. Studierna pågår under ett år och det är planerat att hon under den tiden ska vara kvar på orten.