Logga in

Sommarjobb hos Corren

Corren söker sommarvikarier

Corren är en riktig multimediaredaktion, som jobbar mot och levererar nyheter till tidning, webb och mobil. Corren är en del av Östgöta Media.

Corren söker sommarvikarier

Vi söker nu multikompetenta reportrar,  webbredaktörer, videoreportrar, sportreportrar, sidplanerare och redaktör för insändare och debatt.

Vad krävs för att få jobba hos oss? 

Vi vill att du drivs av att arbeta med nyheter, både till våra snabba flöden och till vår agendasättande journalistik.

Du behöver ha en journalistutbildning, men yrkeserfarenhet kan väga upp.

Fotovana och erfarenhet av rörlig bild prioriteras.

Vad vill vi ha?

Skicka oss ett personligt brev, ett cv med referenser och arbetsprover. Glöm inte kontaktuppgifter, både mobilnummer och e-post.

Mejla din ansökan till rekrytering@ostgotamedia.se. Skriv vilket eller vilka vikariat du är intresserad av i ämnesraden.

När behöver vi din ansökan? 

Sista ansökningsdag är den 2 mars, men vänta inte med att skicka in din ansökan tills dess. Vi börjar kalla till intervjuer redan nu.

Facklig kontakt

SJF-klubbens representant för samtliga tjänster är Annika Ekstedt 0708-2850 92 eller Zenaida Hadzimahovic 0708-28 05 31

VI SÖKER:

Reportrar:

Vi söker nyhetsreportrar med fotovana och erfarenhet av rörlig bild. Du arbetar med snabba nyheter under stark tidspress, men också med agendasättande egna nyheter.

Du ingår i vår onlineredaktion och arbetar mot vår nyhetsdesk. I schemat ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Vårt redaktionella system Neo får du intern utbildning i.

Körkort är ett krav.

Frågor om vikariaten besvaras av Maria Kustvik, nyhetschef 0708-28 53 46

Sportreportrar:

Som sportreporter arbetar du med snabba nyheter till webben, men också med bevakning och reportage både till corren.se och tidningen. Du arbetar ofta under stark tidspress och måste därför vara snabb och stresstålig. Du måste ha ett brett sportkunnande.

Sportredaktionen arbetar dag, kväll och  helg på ett rullande schema. Körkort är ett krav.

Frågor om vikariaten besvaras av sportchef Peter Mildaeus, 0708-28 04 81.

Webbredaktörer:

Arbetet som webbredaktör vid vårt webbnav i Norrköping innebär mycket självständigt arbete. Du skriver själv och redigerar ditt och andras material.

Arbetet kräver tidigare erfarenhet av webbarbete och förmåga att fatta självständiga journalistiska beslut. Erfarenhet av arbete med rörlig bild är ett stort plus.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Webbredaktörerna arbetar ibland annat Edge och Neo, som du får intern utbildning i.

Frågor om vikariaten besvaras av onlinechef Nils Olauson, tel 0733-28 92 30 eller vår webbchef Emil Jakobsson 0761-14 36 37.

Videoreportrar:

Som videoreporter arbetar du mot vår webb med rörligt material och livesändningar. Arbetet som videoreporter innebär mycket självständigt arbete, även om du arbetar mot en nyhetsdesk.  Du lägger upp ditt arbete själv, filmar, redigerar och avvecklar jobbet.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring. Placeringsorten är Norrköping.

Som videoreporter arbetar du företrädesvis med Adobe Premiere och i det redaktionella systemet TVist, som du får intern utbildning i. Körkort är ett krav.

Frågor om vikariaten besvaras av vår onlinechef Nils Olauson, 0733-28 92 30 eller Emelie Looyenga, videochef, 0703-60 98 55.

Medarbetare Sidplaneringsgruppen:

Som sidplanerare behöver du vara noggrann, ha god planerings- och samarbetsförmåga och vara flexibel. Du ska kunna nyhetsvärdera och ha erfarenhet av tidningsredigering. I tjänsten ingår också veckor med reportertjänst. Du arbetar då främst med material till familj, bilagor och våra gratistidningar. Vår sidplanering är stationerad i Linköping. Du arbetar dag, kväll och helg på ett rullande schema.

För frågor om tjänsterna kontakta Therese Trogen, tf printchef, 0708-28 02 31

Redaktör debatt och insändare:

Vi söker också vikarierande redaktör för insändare och debatt.  Här krävs vana att prioritera och nyhetsvärdera material. Du arbetar dagtid. Erfarenhet av att bevaka politik är ett stort plus. Du får intern utbildning i våra system.

För frågor om tjänsten kontakta tf. printchef Therese Trogen – 0708- 28 02 31