– Vi känner att vi har ett arrangemang att vara stolta över och deltagarna får verkligen chansen att komma nära LFC och det vi står för, säger Peter Green i turneringsledningen för "Winning Ground" som inleds under fredagen.

Fotbollsfestivalen för flicklag 10-12 år arrangeras för fjärde gången, men det är första gången som LFC arrangerar tillsammans med fyra övriga Linköpingsklubbar, BK Tinnis, Hjulsbro IK, BK Derby och IK Östria Lambohov.

Över 600 spelsugna tjejer från hela landet kommer att delta i festivalen som har fokus på utbildning före resultaträkning. Spelarna får chansen att träffa LFC:s allsvenska profiler och varje lag kommer också att få spela någon match på Linköping Arena, vilket brukar vara mycket poulärt.

Invigningen av Winning Ground sker under fredagen på Stångebrofältet och där kommer samtliga lag att presenteras samtidigt som det hela också kryddas med dansuppvisningar och LFC-besök.

– Det finns en otrolig potential i den här festivalen och som en av Sveriges bättre damklubbar känner vi att vi har ett stort ansvar som förebilder för de unga flickspelarna i landet, säger Peter Green.