Debattartikeln om LHC:s cheerleaders rörde upp många känslor hos läsarna. Tjejerna det handlar om, de i Lion Girls, reagerade också när de såg inlägget.

-- Jag blev både chockad och frustrerad när jag läste vad hon skrev, säger Caroline Erman till Corren.

På debattsidan i måndagens Corren tyckte Johanna Wiklund bland annat att "LHC anser att det är ett trevligt inslag att exponera unga kvinnors kroppar som blickfång för att skapa stämning i hallen" och anklagar LHC för att ha en "sunkig kvinnosyn".

De har fått folk att reagera, på corren.se rasar debatten om cheerleaders vara eller inte vara. Och åsikterna går minst sagt isär.

Ta reda på fakta

Caroline Erman tillhör Lion Girls och har själv dansat på LHC:s matcher i tre år. Hon förstår inte alls var Johanna Wiklund vill komma och skrev ett mejl till Corren. Delar av det kan ni läsa här ovan till vänster om stora bilden.

-- Hon måste ta reda på alla fakta innan hon skriver en sån här grej. Det här är som ett jobb för oss, vi tränar två gånger i veckan och har 30 olika danser som vi övar på hela tiden. Det här är ingen plojgrej för oss, säger Caroline Erman.

Lion Girls består av 20 tjejer i gymnasieålder som byts av och dansar på olika matcher. Gruppen gör även andra jobb utanför LHC:s hemmamatcher, tjejerna har bland annat uppträtt på evenemang på stora torget och på speedway. Frida Warnecke är ansvarig för Lion Girls och den som har dansat längst av alla tjejer i gänget.

Hon säger:

-- Jag har aldrig haft en tanke på att sluta, det är för roligt för det. Och jag kan ärligt säga att jag aldrig hört något negativt eller nedvärderande under mina år. Istället får vi mycket positiv respons, folk som kommer fram och säger att vi är duktiga och barn som vill känna på våra pom-poms.

-- Jag hör ofta folk som säger "kom igen nu, ni behövs", säger Caroline Erman.

Bestämmer själva

I måndags eftermiddag, innan LHC:s match mot Södertälje, pratade gruppen om debattartikeln i Corren och var överens om att de inte alls höll med debattören.

-- Alla tjejer har läst vad som stod och alla har fått säga sin åsikt. Vi vill bevisa att hon har fel. Ingen av oss tycker att det känns jobbigt att stå här och dansa, då skulle vi ju självklart inte göra det. Det är ju vi själva som bestämmer vad vi ska göra under matcherna, säger Frida Warnecke.

Det finns många åsikter om er klädsel. Många tycker att ni har för lite på er?

-- Vi har inte mindre kläder på oss än de flesta tjejer har på stan en vanlig sommardag. Hade vi stått i hallen med hotpants och bh skulle det vara en annan sak, men nu gör vi inte det. Vi har ett samarbete med Gina Tricot där jag tillsammans med dem bestämmer vad vi ska ha på oss. Många frågar om vi inte fryser, och det gör vi definitivt inte. Man blir varm både av att ha så många människor tätt inpå och av att dansa.

-- Förra säsongen testade vi att ha jeans på en match, men det gick inte, det blev både för varmt och för opraktiskt. Vi har testat med längre kjol också, men det är inte heller speciellt smidigt, säger Frida Warnecke.

-- Vi blir utmålade som dåliga förebilder. Men jag har aldrig känt mig som en sådan, säger Caroline Erman.

corren.se