Ett redan starkt mittfält blir ännu starkare.

Elfsborg värvar Martin Ericsson, 28, från Bröndby.

En viktig byggsten i vårt lagbygge, säger tränaren Magnus Haglund.

Den offensive innermittfältaren har länge varit ett aktuellt namn för 2006 års svenska mästare och årets tabelltvåa.

Redan förra året togs den första kontakten.

Det känns väldigt bra att vi har kommit överens. Det känns spännande att bli en del av ett bra lag som varit med i toppen länge. Jag känner att Elfsborg var helt rätt val för mig, säger Ericsson till Borås Tidning på nätet.
Andra klubbar har varit intresserade men Elfsborg var rätt för mig.

Mittfältaren hade ett år kvar på kontraktet med Bröndby. Nu köper Elfsborg loss honom för egna pengar. Enligt ordföranden Bosse Johansson behövdes inga externa finansiärer.

Det drog ut på tiden men nu är underskrifterna klara. Vi har jobbat med Martin i ett års tid, säger sportchefen Stefan Andreasson.

Ericsson har fyra års spel bakom sig i danska ligan. Han lämnade IFK Göteborg för Ålborg 2004 men flyttade 2006 till Bröndby.

Elfsborg kommer till nästa års seriespel med en imponerande samling innermittfältare. Sedan tidigare finns Anders Svensson, Jari Ilola, Helgi Danielsson, Elmin Kurbegovic, James Keene och Daniel Mobaeck som centrala alternativ.

Det känns jättebra, att han har kommit till oss, säger Magnus Haglund. En viktig byggsten i vårt lagbygge som passar väl in i det sätt vi spelar. Jag känner att vi har löst denna position, offensiv mittfältare, mycket bra. Martin Ericsson är en otrolig passningsspelare. Martins egenskaper är som klippt och skurna för vår spel.