- Något är fel med bilen men vi vet inte vad, säger han och suckar.

Problemen har funnits ända sedan första deltävlingen i England och på hemmabanan Mantorp park i helgen tog sig Linköpingsföraren vidare från kvalet med nöd och näppe.

Men redan efter första elimineringsrundan, mot finländaren Risto Pouiotiainen, var det över.

Artikelbild

| Norrköpingsföraren Jimmy Ålund leder EM-serien i Pro stock-klassen. Om inte regnet ställt till det skulle han kört final mot Magnus Hansson.

Kågered såg uppgiven ut där han stod i sitt tält.

Tändfel

- Det är något tändfel, en komponent som inte är som den ska. Men vi vet inte vilken och det känns väldigt jobbigt.

- Efter kvalheaten hittade vi ett litet kabelbrott och trodde att problemet var löst, men det var det ju inte.

Artikelbild

| EM-ledaren Andy Carter, från Buckinghamshire i England, tog sig till final i värstingklassen Top fuel där han skulle ha mött finnen Risto Poutiainen.

Han berättar om nya motorer, komponenter som bytts ut och kablar som rivits bort. Men inget har gett resultat och bilen har fått rejält med stryk under de race som ändå kördes.

"Frustrerande"

Artikelbild

| Amerikanske 80-talsikonen Harlan Thompson showade för publiken på Mantorp park i en kopia av sin klassiska "Tre Kronor nitro funny car".

- Vi har aldrig haft sönder så mycket grejer som nu i helgen. Man kan lika gärna sätta sig bakom husbilen och elda upp pengarna om det ska hålla på så här, säger Kågered och suckar.

För att tävlingen på Hockenheim i Tyskland om knappt tre veckor inte ska vara i fara måste nu felet hittas och åtgärdas under veckan.

Artikelbild

| Regnet tvingade arrangörerna på Mantorp park att ställa in alla tävlingar.

- Det är lite frustrerande att kolla på en kille som Andy Carter (engelsmannen) som bara kör. Inget går sönder, han bara lirar.