När Oscar Möller knoppade in 1-0 i tredje tilläggsminuten bara log jag, tittade upp mot den disiga, upplysta septemberhimlen och undrade hur tydlig vår herre behöver vara.

Moralen, flytet, matchvinnarna - allt talar för att 2009 är året då ÅFF återvänder till allsvenskan.

Seriens bästa mittfältare, Kristian Bergström, saknades, defensiva nyckelspelarna Johan Niklasson, Daniel Hallingström och Christoffer Karlsson likaså.

Förutsättningarna var så förändrade så det relativt svaga bortalaget Assyriska var favorit hos spelbolagen - mot hemmastarka ÅFF.

Ingen hade räknat med ungtupparna Eric Jangholm Melin och Emil Herge. Ingen förutom ÅFF-tränarna Daniel Wiklund och Andreas Thomsson. Herge, som defensiv mitt, var briljant och även Jangholm Melin slet starkt innan han byttes ut i andra halvlek.

Typiskt ÅFF, att när det behövs som mest kunna plocka fram några egna lovande killar.

Talangerna i all ära men särklassigt bäst mot Assyriska var Alberis da Silva i mittförsvaret och Viktor Prodell på topp. Båda inledde säsongen strålande. Da Silva tappade sedan något, Prodell också nu på sensommaren. Men på tisdagskvällen var de sig lika igen.

Prodell är inget fysiskt vidunder, men så fort bollen närmar sig lyser han av råstyrka och bollkontroll, täcker och kontrollerar bollen som få andra i superettan. Mot Assyriska var det han som gav sitt lag lugn, när han höll i och höll i, och ofta också skapade farligheter. I backlinjen hade da Silva samma lugnande effekt då han tycktes stå i vägen för i stort sett alla Assyriskaattacker. Den killen har en makalös potential, det blev vi återigen påminda om. En diamant att förädla för talangfabriken ÅFF.

Så vad ska hända de sista sex matcherna, till att börja med Sundsvall borta på söndag? Inget som inte hänt hittills. Det fortsätter säkert med bra spel, något övertidsmål, någon räddad poäng trots sämre spel och flyt med konkurrenternas resultat.

Sedan står vi där i slutet av oktober med ett östgötskt lag i högsta serien igen.

Då, kära åtvidabergare, gäller det som sagt att ni förberett festen på torget.

För det är en bragd vi ser komma allt närmare, alla vi som följer ÅFF - en bragd det kommer talas om länge.