– Det blir tufft, det är många jämna lag i den här serien. Men jag tycker att vi är så pass bra att vi ska kunna vara med och slåss om det.

Jens Åkerlund är tränare även den här säsongen och kan se tillbaka på en bra försäsong. I alla fall när det gäller antalet spelare ut och in i laget.

– Numerärt har vi gått plus, absolut. Så jag tycker att vår slagstyrka bör vara minst densamma som förra säsongen.

Försäsongen har däremot, som alltid, varit krånglig på det viset att man haft svårt att få till träningar på sin egen hemmabana i Åtvidaberg. Kanske gjorde det därför inte så mycket att den planerade premiären borta mot Målilla till helgen blev framflyttad.

– Nja, vi hade gärna spelat. Vi har gjort ganska många träningsmatcher på stor is och tränat mycket på rink, så skridskor har vi åkt. Men nu är det som det är, vi får se till att vara förberedda nästa vecka istället.

Det blir dock inga heta derbyn mot Derby då lagen hamnat i olika serier.

– Det är synd. Det är riktigt roliga matcher, både för ledare och spelare. Men jag tror att den serie vi hamnat i är bättre för oss att spela i, jag känner att det är fler jämna lag som gör att vi får slita mer i varje match. Förra säsongen blev det ganska tydligt att vi inte var förberedda tempomässigt när kvalet kom, för att vi spelat för många "enkla" matcher.

På frågan vilket lag som blir svårats konkurrent om den enda kvalplatsen uppåt säger Åkerlund:

– Skirö tror jag på. De har förstärkt laget och har fördel av att ha bra förutsättningar i sin hall i Vetlanda.