Linköpingslaget var på väg mot säsongens första seger i söderettan och hade 3–1-ledning i början av andra halvlek. Men då tog Åtvidaberg över i kraft av en medvind i ryggen. Segern skrevs till 4–3 (1–2) inför några få åskådare kring Motalas utebana.

ÅBK har därmed vunnit säsongens samtliga tre matcher mot ett ungt Derby. Först på försäsongen, sedan på annandagsfesten i julas i Linköping, då det blev 6–1 på Stångebro inför över 900 åskådare, och så nu i Motala.

– Det har sett ungefär likadant ut varje gång. Men det har blivit tuffare och tuffare mot Derby, tycker ÅBK-tränaren Tomas Sevén.

Det var ställningskrig och kamp i 90 minuter, men i andra halvlek kunde ÅBK sätta mer press framåt och det blev avgörande.

I ÅBK går extra plus till målvakten Joacim Nygren och ryske Andrej Zelenin. I Derby var Daniel Strömvall vass hemma i Motala, och bra var även tuffe Vilhelm Samuelsson.

En omgång återstår och Åtvidaberg har nu Målilla som avslutning borta nästa helg, på lördagen. Tomas Sevén kan tänka sig att vara kvar som ÅBK-tränare.

– Men i så fall måste vi få konstfruset i Åtvidaberg, säger tränaren.

Derby avslutar division 1-säsongen borta mot Finspång på söndag.

Målen i Motala, Åtvidaberg: Jaakko Niemi 2, Andrej Zelenin 2. Derby: Karl Forslund, David Thuresson, Daniel Strömvall.