21-åringen ler och torkar bort en svettdroppe från pannan.

Dels har han haft täckjackan på för länge, dels är han nervös.

– Första riktiga intervjun jag gör, du vet.

Det går alldeles utmärkt.

En glad kille, ständigt med skrattet nära till hands.

Efter degraderingen från superettan byggs det nytt på klassiska Kopparvallen. Khalid Abukar var, tillsammans med bland andra Pontus Rödin som ni kan läsa om i artikeln här med när AFK Linköping avancerade från division 3 till division 2.

Men själv hamnade de två ovannämnda i division 1.

I olika klubbar.

– Lite svårt att lämna var det. Men Jonte (Johansson, tränaren) sa till mig att lämna. Han sa att ”Khalid, du måste välja ÅFF om du vill bli proffs”. Det var skönt att höra. Vi är kompisar och han ville så klart ha mig kvar, men såg till mitt bästa. Min brorsa sa samma sak. Att ÅFF var det rätta för mig. Det var perfekt läge att byta klubb.

Och?

– Så här långt känns det bara bra. Det är riktigt roliga grabbar och alla hetsar varandra på ett kul sätt. Man märker också att det är en klassisk förening som många älskar. Det är riktigt häftigt att få vara med där.

– ÅFF var förresten första laget jag såg i allsvenskan. Vi vann en inomhuscup i Berga och fick biljetter till ÅFF–BP. Hallingström (Daniel, tränaren) var förresten med och spelade då, minns jag.

På lördag är det seriepremiär mot Ljungskile och Abukar behöver inte säga att han längtar dit.

Det har han gjort länge.

– Jag har sett fram emot det ända sedan jag skrev på. Jag har tänkt på det hela tiden. Nu är det dags att leverera. Tufft kommer det att bli, men är vi fokuserade och på hugget så blir det en bra säsong. Det är jag säker på.

Nöjd med försäsongen?

– Nöjd är jag inte, jag vet att jag kan mycket bättre. Samtidigt har det varit riktigt kul och ett steg uppåt. Vi har mött allsvenska lag som Östersund och man känner att det är dit man vill. När du möter spelare som Saman Ghoddos och Ken Sema märker du hur bra de är.

– Samtidigt kände jag inte att ”nej, jag kommer aldrig bli så bra”. Det är ändå människor. Allt handlar om att jobba hårt. Titta på Simon (Olsson) som nu är i Elfsborg. Vi har känt varandra länge. Kan han, så kan jag. Det är så du får tänka, säger Khalid Abukar.

Hur viktig är fotbollen?

– Den är riktigt viktig. Nu är det mer ”prestera och jobba hårt så kommer du att bli fotbollsspelare”. Förut var det mer att ”jag vill bli fotbollsproffs”. Förstår du vad jag menar?

Så när är du i allsvenskan?

– Det vet jag inte. Jag försöker ta det steg för steg. Det är bäst så.