I den första träningsmatchen mot Ledberg, förra helgen, avgjorde Åby Oilers i slutperioden. I lördagens träningsmatch, borta mot division 1-laget Bele-Barkarby som kvalade till allsvenskan i våras, blev det en liknande utveckling.

Hemmalaget var i ledningen med 3–2 efter de två inledande perioderna, men sen plockade gästerna fram storspelet och vände till seger med 8–4 (0–1, 2–2, 6–1).

– De två första perioderna var inte dåliga men inte heller på topp. Det var skapligt, men vi gjorde inte mål på chanserna. Så långt valde vi att säkra bakåt och kontra, sa Åbys tränare Magnus Bagge.

Han bytte spelsätt i tredje, vilket gav omedelbart resultat när Åby gjorde lite som de ville i Jakobsbergs Sporthall.

– Vi valde att ändra och sätta press på dem över hela banan. Det lyckades. Vi gav dem ingen tid. Jag är jättenöjd med att vi kan ändra matchbild som vi gjorde, det är bra att ha med sig det till serien sen, sa Bagge nöjt.

Närmast väntar Halmstad i träningsmatchen i Mässhallen 1 september. Därefter återstår en träningsmatch (Djurgården hemma 15 september) innan allsvenskan drar igång med bortamatch mot Craftstaden Oskarshamn 22 september.

Åbys målskyttar: Mathias Pettersson 3, Filip Ljungström 2, Jimmy Bagge, Jonathan Pegler och Joakim Marcus.