Först ska man vinna en serie.

Sedan ställs man mot samma lag man mött hela säsongen. En form av omspel inom familjen, en andra chans på allmän begäran för att se om resultatet var riktigt rätt? Trodde sådant bara förekom i schlagerns värld.

I fjol kostade det Åby en allsvensk plats. Då på bortaplan kunde inte Åby besegra Tyresö och knyta ihop säcken efter den första hemmasegern. Stockholmslaget vände på allt och förlängningen åkte den allsvenska platsen för seriesegraren Åby.

Så bittert.

Den fällan gick inte Bagges manskap i efter den här säsongen.

I fullsatta Värmdö sporthall klädde av det defensivt starka hemmalaget. Jimmy Bagge, Tobias Lundqvist, Joakim Marcus och unge Felix Karlsson var galet effektiva framåt.

Lika nyttig var kapten Anton Eriksson som städade rent, hårt och effektivt framför säkre Fredrik Nordström i målet.

Artikelbild

Knocken från Åby kom med två mål i numerärt underläge i andra perioden.

Efter det kändes matchen död för Värmdö, trots tröstmål.

Det blev ett vilt firande, de tomma blickarna från i fjol lyste av glädje och hade Åby arena en filial eller lyckohall kanske den ska placeras i Värmdö?

Det spelar ingen roll vilken idrott.

Det finns alltid en nivå ingen kan förening kan stanna för länge på.

Division 1. Serien som förbundet oftast glömt. Serien med de långa resorna, som gör att spelare slutar och ägnar sig åt familjeliv. Fotboll, ishockey, handboll, innebandy. Division 1 är serien som kräver så mycket men ger så lite, oavsett vilken sport det handlar om.

Allt det där har Åby lyckats överleva och bemästra. Med nya Åby Arena blivit en hel klubb.

Truppen är kvar, ett par nya talanger har fångats upp. Ekonomin har genom de två senaste säsongernas slutspel sakta byggts. Det gör att man kan investera och satsa klokt på att fortsätta bygga vidare på framtiden.

Det är där Åby och familjen Bagges bygge skiljer sig från de flesta innebandyklubbar vi sett runt omkring oss.

Snabbt har många föreningar dansat uppåt genom serierna, för att efter första bästa motgång vika ned sig som en innebandysarg i en tom förortskommun.

Avancemanget här är byggt på en hel förenings axlar och arbete.

Inte bara på ett lags framgång.

Grattis Åby och Norrköping.

Innebandyframtiden i Peking är er!