Plakalo såg till ÅFF kom upp på något fastare mark i tabellen, två poäng ner till kvalstrecket.

– Det är alltid en skön känsla, först och främst att få vinna matchen, men självklart som anfallare att få göra mål. Man skapar något som hjälper laget, det är en underbar känsla, sa matchvinnaren.

Tjugo minuter var spelade när Daniel Rambin gick upp i duell på ett inlägg med gästernas målvakt Martin Lucena. De smällde ihop och båda blev liggande, men kunde resa sig efter en stund. Dessvärre kunde inte Rambin fullfölja matchen och ersattes av anfallaren Alem Plakalo som knappt hunnit värma upp.

I anfallet efter drev Simon Marklund upp bollen och blev bryskt nersparkad strax utanför Oddevolds straffområde. Piteåsonen sköt frisparken i ribban, och fram stormade Plakalo som nickade in ledningsmålet med sin första bollkontakt för eftermiddagen.

– Jag startade inte matchen, men använde den energin när jag kom in på planen. Det var en bra frispark, sa Plakalo.

Matchen stod och vägde i den andra halvleken och när läget dök upp i den 77:e minuten var Plakalo på rätt plats igen. Efter en fast situation vann Daniel Hallingström en duell och Alem Plakalo kunde rulla in sitt femte mål för ÅFF.

– Jag är alltid nära målet och väntar på att chanserna. Anfallsspel handlar om mentalitet, du behöver alltid vara redo även om bollen inte kommer. Om du missar en chans så måste tro på att du kommer sätta en annan. Minuterna gick men jag var tålmodig och sa till mig själv att chansen kommer.

Artikelbild

| Alem Plakalo hoppade in och gjorde båda målen när Åtvidabergs FF vann med 2–1 mot Oddevold.

ÅFF lyckades med tur och skicklighet hålla undan och bärga tre blytunga poäng.

– Varje match växer vi och använder pressen till att göra oss starkare och till bättre spelare, menade Plakalo.

Artikelbild

| ÅFF tog en poäng.

Simon Marklund:

– Det var en match som kunde ha gått åt båda hållen. Första halvlek var väldigt öppen. Vi skapade några målchanser, de också. Över 90 minuter var vi det bättre laget och skapade fler klara chanser som vi skulle kunna utnyttjat bättre. Jag tycker att vi förtjänar segern.

Skador och en ny avstängning stör inför kommande mötet med Ängelholm på lördag. Daniel Rambin fördes till sjukhus efter sin smäll med en befarad hjärnskakning. Christoffer Karlsson drog på sig ett gult kort precis före pausvilan och missar också han kommande omgång.

– Det var skönt att spelarna på bänken kommer in och gör en skillnad. Jätteviktigt i ett sådant här läge, sa ÅFF-tränaren Rickard Johansson.