”Snälla Robins mamma, hjälp killen”, skriver Dahlén under namnet ”dalishi”.

”... men trösta honom inte med tårta! ingen idé!” hänger någon på.

Robin Bornehavs egen krönika i skoltidningen från journalistutbildningen på Bona folkhögskola har rubriken ”Mamma, kom och hjälp mig”. Artikeln handlar om hur stämningen under inkilningen i fotbollslaget pressade Bornehav att göra saker han inte ville.

Artikelbild

Flera väljer att ”gilla” inlägget från Dahlén, däribland en representant i ÅFF:s spelarråd. Corren sökte honom utan framgång under onsdagen.

Hur tänkte du, Andreas Dahlén?

– Precis som det står. Jag tyckte lite synd om honom och att någon borde hjälpa honom.

Men förstår du att det kan tolkas ganska ironiskt?

Artikelbild

– Det kan givetvis misstolkas. De som känner mig vet var jag står. Det här är ju mitt inlägg, det är inget som klubben står bakom.

Är det inte risk att elda på ifrågasättandet av inkilningen i ÅFF?

– Det var en ledande fråga.

Dahlén är mycket missnöjd med mediernas rapportering efter Robin Bornehavs krönika. Han tycker att rapporteringen har tagit allt för stora proportioner. Som 30-åring har han lång erfarenhet av elitfotboll i olika klubbar i Sverige och i Tyskland. Han är mycket imponerad av ÅFF:s inkilning som han var med om när han kom med i år.

– Alltså, ingen kan ändra hur Robin kände sig på inkilningen. Men för mig var det på en skitbra nivå och det var bra stämning. Jag blev medbjuden direkt. Vi gör saker på kvällarna, kollar på fotboll och det var så från allra första början.

Vad gjorde du på inkilningen?

– Man väljer själv. Jag valde att sjunga en sång. Och alla vet att jag inte har någon sångröst.

Vad betyder inkilningen för lagandan?

– Man är på läger i tio dagar. Alla nya är i samma situation. Man snackar med varandra om vad man ska göra för uppträdande och kommer närmare varandra.

ÅFF:s ordförande Jan Svensson säger att han inte har diskuterat med spelarna hur de handskas med sociala medier. Han vill inte kommentera saken per telefon. Robin Bornehav har också valt att inte kommentera, men uppger att han har fått en ursäkt från ÅFF-ledningen.