Högerbacken genomgick under dagen en medicinsk undersökning hos MFF. Något som säger att han är mycket nära en övergång till mästarklubben.

– Jag tror inte det är möjligt att vi inte skulle komma överens, vi kommer att komma överens, sägersportchef Mats Karlsson.

Malmö har dock krävt en kompletterande undersökning men Karlsson kan inte säga om de har hittat någon tveksamhet i Tinnerholms fysik, men tror att undersökningen kommer genomföras någon gång den närmaste veckan.

MFF har sålt MiikoAlbornoz och lånat ut MahmutÖzen och är i behov av en kvalificerad högerback. Tinnerholm har tidigare sagt att han villta nästa steg samtidigt som ÅFF är i behov att sänka sina lönekostnader.

– De diskussioner som har varit är att han lämnar oss i sommar, säger Karlsson.

Enligt vad Corren erfar ligger övergångssumman på 1,5 miljoner kronor.

– Det kommer jag aldrig svara på, vi diskuterar aldrig pengar i press.

ÅFF möter just Malmö på lördag – troligtvis utan Tinnerholm.

– Kommer vi överens innan matchen och det inte är någon skadekatastrof för oss så kommer han säkerligen inte spela då. Vi är väldigt nöjda med den trupp vi har och bra spelare bredvid. Då tror jag vi har spelare som kan göra ett bättre resultat. Anton är en jätteduktig spelare men du förstår vad jag menar med det mentala, säger Karlsson.

MFF:s tränare Åge Hareide gick, enligt till Kvällsposten, under dagen ut med att Tinnerholm var klar för klubben och att man ville ha över honom direkt.

– Det kanske är lite tidigt, så är det inte. För det första så måste vi vara helt överens, och innan de har fått hundraprocentigt besked från den medicinska undersökningen kommer de inte gå för det, säger Karlsson.