ÅFF:s mardröm: "Så mycket som gick tokigt"

Mörkret fortsätter. "Det var ingen idé att säga något till spelarna direkt efter matchen" sa Åtvidaberg FF:s tränare Tor-Arne Fredheim efter 3-4 mot Oskarshamn.

Tor-Arne Fredheim.

Tor-Arne Fredheim.

Foto: Per Bergsten

Fotboll2019-09-06 22:00

Han själv var av förståeliga skäl inte vidare uppåt efter jättesmällen i Småland. ÅFF ledde med 3-2 i den 89:e minuten och var på väg mot tre ytterst viktiga poäng i bottenstriden i division 1. Istället blev slutskedet av matchen en ren och skär mardröm där Oskarshamn vände och vann - och gick om ÅFF i tabellen.

– De chansade hej vilt och vi var inte med i andraduellerna, förklarade Tor-Arne Fredheim det faktum att Oskarshamn kunde göra både 3-3 och 4-3 de sista pulserande minuterna. Dardan Mustafa hade sedan ett jätteläge att kvittera till 4-4, men hans avslut smet tätt förbi stolpen. Det var en helt galen dramatik.

– Sån är fotbollen ibland, konstaterade Tor-Arne Fredheim krasst.

Oskarshamn, som föll med 0-9 (!) mot Ljungskile senast, gick upp till 2-0 i den första halvleken där ÅFF dessutom fick lagkaptenen Andreas Johansson fotskadad. Dardan Mustafa reducerade på straff med fem minuter kvar till paus och efter det tog gästerna över totalt. Nyförvärvet Luis Soares, inbytt i paus, gjorde 2-2 och Max Olsson skruvade in 2-3. 

Men sen . . .

– Vi måste vara med noggranna, vi har snackat om att vi ska vara svårare att göra mål på, och så släpper vi in fyra...  Vi blev för rädda om poängen. Det var så mycket som gick tokigt, sa Tor-Arne Fredheim.

Läget med Andreas Johansson?

– Vi får se vad det blir av det. Det var i alla fall inte samma fot som han haft problem med tidigare, sa Tor-Arne Fredheim.

Andreas Johansson.
Andreas Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!