LÄS MER: "Det är en måstematch, vinner vi inte har tåget definitivt gått."

Släckte Kristoffer Karlsson det sista hoppet? Det är inte omöjligt – och i så fall får Åby Oilers börja om i division 1 nästa säsong efter bara ett år i allsvenskan. 5–4 för Lagan var i alla fall inte vad Norrköpingslaget behövde.

Tvärtom.

Artikelbild

| Magnus Bagge.

Nu kan det bli helt klart att laget åker ur redan imorgon (söndag). Det är tio poäng upp till Karlstad IBF över strecket. Tolv till Lillån. Båda spelar under söndagen och efter det är det bara fyra matcher kvar för alla lagen.

Det är mest en mikroskopisk chans kvar med andra ord.

– Vi får hoppas. Så länge det finns hopp ska vi göra vad vi kan, sa Magnus Bagge efter slutsignalsen mot Lagan.

Där hade man greppet om matchen nästan hela vägen, men tappade ändå till slut. Man ledde med både 2–0, 3–1 och 4–2. Men sista fem minuterna släppte man in tre mål när Lagan vände. De två sista av Kristoffer Karlsson.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är osannolikt att vi tappar alla de här matcherna som vi gör på slutet. Det ska inte vara möjligt.

Går det att analysera varför?

– Nej, jag kan nog inte det. Man kan tänka att vi blir passiva och rädda men jag tycker inte det heller. Vi spelade bra försvar i 55 minuter, dåligt i fem minuter. Det kan man ta ... Det var ingen jättebra match av oss men vi var bättre i 55 minuter, då ska vi vinna.

Magnus Bagge la till:

– Det känns orättvist med alla dessa matcher som vi tappat på slutet.