Hon log efter blytunga 2–1-vinsten – och hennes två egna mål.

Mot sitt gamla lag.

– Klart att det är en speciell match när jag känner och har spelat med så många i andra laget. Men det är ingenting som du tänker på när du är inne i matchen, sa Filippa Angeldahl.

Artikelbild

Efter fjolårets succé med Hammarby och utnämningen till allsvenskans mest värdefulla spelare värvad till Linköping för att ta nästa kliv i karriären. 21-åringen har tagit en ordinarie tröja och mestadels gjort det helt okej.

På fredagskvällen gjorde hon mer än så.

1–0 med ett långskott som målvakten Emma Holmgren nog borde ha tagit och 2–1 i nättaket från nära håll i slutskedet, just efter att Hammarby kvitterat på en omdiskuterad straff.

– Det kändes som ett slag i magen när de gjorde mål. Starkt av oss att visa moral och komma tillbaka på det sättet, sa Angeldahl.

Artikelbild

Segermålet?

– Det blev några dueller i straffområdet efter ett inlägg och plötsligt dök läget upp. Jag försökte bara vara först på bollen, siktade mot bortre hörnet och bollen satt där jag ville.

Artikelbild

Historien upprepade sig från mötet i Stockholm.

LFC tog ledningen, Hammarby kvitterade – och LFC avgjorde sent.

Artikelbild

Natasha Dowie då, Filippa Angeldahl nu.

– Jag tyckte att vi började ganska bra, men sen gav vi onödigt nog bort för mycket kommando. I andra halvlek kom vi mer tillbaka till den fotboll som vi vill spela, sa matchhjälten.

Artikelbild

Ja, hemmalaget var snäppet vassare, även om det inte skiljde mycket och målvakten Stephanie Labbé tvingades till några avgörande parader. Det räckte för att ta andra raka segern och något närma sig toppstriden även om det spelmässigt hackade en hel del.

Filippa Angeldahl, som på måndag åker på samling med U23-landslaget, sa:

Artikelbild

– Det har varit turbulent säsong med flera olika tränare och det är klart att det påverkar. Nu har Henrik (Jensen) och Olof (Unogård) samma spelidé, så det har underlättat. Det går åt rätt håll. Absolut.

Unogård jublade efter segern mot sitt gamla lag, men kunde inte låta bli att irritera sig över straffbeslutet som höll på att sänka LFC.

Artikelbild

– Jag förstår inte vad hon (Lovisa Johansson) har emot oss. Det var två straffsituationer mot Växjö och en nu och vi har inte fått någon med oss. Om Kosse (Asllani) fick gult kort för filmning i förra matchen. . . det var så uppenbart att (Elise) Kellond-Knight sökte straffen nu, sa han.

Med Asllani avstängd och på läktarplats fick Lina Hurtig, just tillbaka efter långdragen fotskada, göra sin första allsvenska start för året. Hon inledde lovande och var inblandad i några heta situationer, men mattades efterhand.

Artikelbild

I hennes ställe kom sedan sena nyförvärvet Marie-Yasmine Alidou D´Anjou in direkt efter paus.

– Klart godkänd, sa Unogård.

Artikelbild

En sak till:

Reservmålvakten Matilda Haglund har drabbats av en knäskada, troligen är det menisken som fått sig en törn, och tvingas tacka nej till nästa veckas U23-turnering.