Appelskog avslutar rallysatsningen

För en dryg vecka sedan säkrade de JVM-silvret i rally. Nu avslutar kartläsaren Henrik Appelskog sin satsning tillsammans med Tom Kristensson.

Efter tre år som kröntes med ett JVM-silver slutar Henrik Appelskog som kartläsare åt Tom Kristensson. TIden räcker inte till.

Efter tre år som kröntes med ett JVM-silver slutar Henrik Appelskog som kartläsare åt Tom Kristensson. TIden räcker inte till.

Foto: Sixten Funqvist

Rally2019-10-16 07:00

Efter tre framgångsrika år som för en dryg vecka sedan kröntes med ett JVM-silver väljer nu Henrik Appelskog att avbryta den internationella rallysatsningen ihop med Tom Kristensson. 
– Jag såg ju det här redan i fjol. Men då blev jag ju övertalad att fortsätta och det är ju inget jag ångrar, säger Appelskog.
Vad är det som gör att du beslutat dig att kliva av?
– Det är en kombination av olika saker. Arbetet inkräktar ju alldeles för mycket på fritiden. Vi har öppet sju dagar i veckan och måste ha bemanning. Nu har kollegorna fått täcka upp för mig när jag varit borta, säger Appelskog. 
Han fortsätter: 
– Sen har man inte tid till att träffa familjen och umgås med vänner. Nu har jag haft en ledig lördag på sju veckor. Det är skitkul att åka de här tävlingarna, men jag får ju dåligt samvete mot familjen. Dessutom får jag dåligt samvete mot Tom för att jag inte kan engagera mig så mycket som det behövs när man åker på den här nivå. 

Han beskriver det som ett nödvändigt men tufft beslut. För de upplevelser han haft under de tre åren de kört ihop menar han är något som få är förunnade att uppleva. 
–  Jag vet ju att det finns de som skulle offra en arm för att få den chansen. Jag har ju kommit så mycket längre än vad jag någonsin trodde. För tio år sedan så trodde jag inte att jag skulle vinna SM. Nu har jag åkt i fabriksteam och vunnit VM-silver. Bara att få åka VM-rallyn var ju ouppnåeliga drömmar förut. Så jag är otroligt tacksam för att jag fått göra det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!