Idrottens dag i Mjölby flyttas till hösten

Det skulle bli en jättefest i centrala Mjölby. Fullt av sport och rörelse på alla sidor Svartån. Idrottens dag blir av, men först i september.

Enligt modell från Motala, här från Stadsparken, skulle Idrottens dag i Mjölby arrangerats den 10 maj. Inbakat i en rörelsevecka. Men nu blir Mjölbyfesten av först i höst.

Enligt modell från Motala, här från Stadsparken, skulle Idrottens dag i Mjölby arrangerats den 10 maj. Inbakat i en rörelsevecka. Men nu blir Mjölbyfesten av först i höst.

Foto: Jens Bollius

Sport2020-03-19 15:00

Det är coronaviruset och oron kring det som tvingar arrangörerna Mjölby kommun och RF-Sisu Östergötland att flytta jättearrangemanget till hösten.

Det blir alltså inget Stadslopp i Mjölby onsdagen den 6 maj och heller inget Idrottens dag söndagen den 10 maj. I parkerna kring Svartån, både i Stadsparken, Gästisparken, kring minigolfen och nedanför Kvarnparken skulle både förbund och föreningar i ett 30-tal olika sporter visat upp sig. Det skulle vara en prova på-dag för alla, i rörelsens och aktivitetens tecken.

Motala har haft sådana arrangemang i Stadsparken och hamnen både sommaren 2018 och 2019 och nu skulle det bli stor inspiration från det, bland annat med RF:s speciella rörelsebana på plats. Precis som i Motala var också planen att Öst media skulle livesända från Mjölby.

Men hela Mjölbys rörelsevecka, med seminarier och föreläsningar och övriga aktiviteter, flyttas nu till hösten. Med Idrottens dag söndagen 13 september och Stadsloppet 9 september.

– Vi vill påpeka på att vi inte ställer in något, utan flyttar det till september. Vi hoppas på samma koncept då, säger Eva Ledin på arrangerande Mjölby kommun.

Mer Mjölbyidrott: Den 18 april skulle Wifolka gymnastikförening arrangerat en föreningstävling i truppgymnastik i Mantorp. Med flera hundra barn och ungdomar. 

– Detta ställs tyvärr in med anledning av coronaviruset. Hoppas få återkomma till hösten med nytt datum, säger WGF-ledaren Olivia Pettersson, tränare och tävlingsarrangör.

Karta: Mjölby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!