Is året om eller inte? Alternativen ska kollas

Förstudien inför bygget av ishallarna i Varamon är i gång. En fråga som ska upp är om det kan bli is året om, som i Katrineholm, eller om det blir is vintersäsong.

Här ska ishallarna i Varamon ligga, intill riksväg 50. Hur hallarna ska bli jobbas det med i förstudien.

Här ska ishallarna i Varamon ligga, intill riksväg 50. Hur hallarna ska bli jobbas det med i förstudien.

Foto: Peter Calén

Sport2021-04-14 18:30

– Vi har inte dömt av det än. De olika alternativen får vi diskutera med föreningarna, handlar om driften, säger kommunens utvecklingschef Jan Holmberg.

I måndags skulle en delegation från Motala, med tjänstemän och föreningar, rest till Katrineholm. Men det blev ett digitalt möte. 

– Det blir digitala erfarenhetsutbyten med Katrineholm på grund av pandemin. Besök kan bli senare, säger Jan Holmberg.

Arbetet går vidare i förstudien, utan konkreta nyheter just nu. Arbetet ska vara klart att presenteras för beslut i kommunstyrelsen i juni månad. Bygget har en tidsplan där det ska vara klart hösten 2023. Med brasklappen att går det att göra det snabbare så ska det göras.

IFK Motalas bandyklubb, som är en av klubbarna som ska nyttja ishallsbygget i Varamon, har inga särskilda önskemål om is året om. Det är inget prioriterat.

– Om det inte kostar något extra så gör det ju inget. Men inget vi har behov av. Det ingår inte i kalkylen. Vi får väl se vad kommunen får fram, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne.

Vad är viktigt för IFK, vad är bra i Katrineholm?

– Den är lagom stor med bra ljud. Bra byggd och bra förråd under läktaren, säger Pär Beckne som bedömer att inom några år kommer en elitseriepremiär att vara 1 oktober.

Mer IFK Motala: Elitserielaget har 13 spelare klara och är nära med fler. Laget börjar träna senare i april.

– Vi har en del på gång, vi väntar med att presentera något innan vi har påskrifter, säger Beckne.

Karta: Varamon
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!