Oklart läge – då kan SM-veckan i Linköping flyttas

28 juni till 4 juli avgörs SM-veckan 2021 SM-veckan i Linköping. Är det tänkt. "Det är många om och men just nu", säger Anders Thorén, event­manager på Visit Linköping.

Anders Thorén hoppas få se Sarah Sjöström i Linköping.

Anders Thorén hoppas få se Sarah Sjöström i Linköping.

Foto: Montage (Bildbyrån och Corren)

Sport2020-04-20 17:40

Han betonar att siktet fortsatt är inställt på att SM-veckan, med svenska mästerskap i mer eller mindre kända idrotter, ska genomföras i Linköping under vecka 26 nästa år. 

Men efter coronautbrottet är det till att börja med oklart vad som händer med sommarens SM-vecka. Om den måste ställas in – får då Halmstad i stället arrangemanget 2021 och Linköping 2022? Både fotbolls-EM och sommar-OS har flyttats till nästa år och det är inga mästerskap som man tidsmässigt vill konkurrera med. 

– Just nu är det mycket diskussioner och många om och men. Vi jobbar mot vecka 26 nästa år, men måste vara öppna för annat och så klart vara beredda att hjälpa till, säger Anders Thorén.

Vad vill du själv?

– Min personliga uppfattning är att det nog inte skulle vara så dumt om vi fick det 2022 i stället.

Simningen är den största idrotten under sommarveckan och ligger planerna fast kan SM i Tinnis nästa år vara storstjärnan Sarah Sjöströms sista inför guldjakten i Tokyo-OS.

– Viktigt att så många som möjligt av de största namnen finns med. Där är också SVT drivande, säger Thorén.

Han har snart haft möten med samtliga 56 specialidrottsförbund som ansökt om att vara med i Linköping. Från simning till hästskovarpa. Under sommaren väntar sedan ytterligare träffar med RF och Sveriges television för att spika programmet.

– Jag har lärt mig att det finns idrotter som jag aldrig hört talas om tidigare. Det är också SM-veckans idé, säger Anders Thorén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!