Klart: Vi sänder flera av LFC:s matcher på försäsongen

Linköpings FC rustar för en ny säsong i Allsvenskan och flera försäsongmatcher har planerats in. Nu står det klart att Sporten sänder fyra av dem.

Vi sänder flera av LFC.s matcher under försäsongen och en av lagets nyckelspelare även i år är förstås Nilla Fischer.

Vi sänder flera av LFC.s matcher under försäsongen och en av lagets nyckelspelare även i år är förstås Nilla Fischer.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2022-01-21 08:00

Jodå, det kommer finnas toppklassfotboll att se på sajten även den här försäsongen. Knappa tre månader efter att krutröken lagt sig från den sista seriematchen i höstas går LFC in i försäsongen i slutet av januari. Då i ett hett östgötaderby mot IFK Norrköping på Linköping Arena. Den matchen och efterföljande tre hemmamatcher innan cupen drar i gång kommer att sändas på våra sajter. 

– Segrar och förluster från fjolåret är redan glömda och slagkraften hos lagen så här års är lite som blanka blad. Därför är det med stor nyfikenhet man tittar framåt och det känns jättebra att kunna bjuda våra prenumeranter på den här LFC-satsningen, säger Peter Mildaeus, Correns sportchef.

Derbyt mot IFK Norrköping spelas 28 januari och utger startskottet för en fullspäckad försäsong för LFC. I en följd ska laget därefter ta sig an KIF Örebro, Djurgården och Stångebro Uniteds pojklag i början av februari inom loppet av en vecka. Det är också mycket riktigt dessa matcher vi kommer sända. 

– En spelare som ni bör hålla ett extra öga på i LFC är det japanska nyförvärvet Saori Takarada, en mångsidig spelare som jag tror kan bli ett stort utropstecken, säger Peter Mildaeus. 

LFC slutade till sist sexa i fjol i ett rekordjämnt mittskikt i tabellen – bara fyra poäng efter Kristianstad på en tredjeplats – men samtidigt bara en poäng före Örebro på åttonde. Till årets säsong får laget klara sig utan sin skyttedrottning Uchenna Kanu, som flyttat till Mexiko. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!