Sporthelgen på en minut: ✓ Kvaldramat ✓ Het LHC-Wagner

Ljungsbros futsaldamer närmar sig den högsta serien efter ett riktigt kvaldrama i Ebbepark. Om det och mycket annat berättar vi om i "sporthelgen på en minut".

Segerjubel i Ljungsbro efter kvaldramat.

Segerjubel i Ljungsbro efter kvaldramat.

Foto: Samuel Zurawski

Sport2023-02-26 20:30

Ljungsbros duktiga fotbollsdamer besegrade Lund FC med 5–4 i ett svängigt kvaldrama och nu är laget en seger ifrån att ta steget upp till RFL, en plats man tackade nej till ifjol. 

– Jättekul såklart, det här är vad vi har tränat för. Vi håller ihop det som ett lag, precis som vi har gjort hela säsongen, säger tvåmålsskytten Junis Andersson. 

Söndagens seger innebär är att laget är framme vid det sista kvalsteget, samma steg som man lyckades ta sig förbi ifjol. Då valde dock Ljungsbro att tacka nej till RFL-platsen.

– Om vi går upp tror jag vi är taggade på att testa att spela i högsta serien, säger Junis Andersson. 

undefined
Fabian Wagner gjorde tre mål i helgen.

WAGNER HET

Fabian Wagner gjorde totalt tre mål när LHC:s J20 tog två sköna hemmasegrar i helgen, 4–3 mot Färjestad och 4–1 mot Västerås. 

NÄRMAR SIG TVÅAN

Gör du bara 17 mål är det inte ofta som du vinner en handbollsmatch. Mantorp var inte heller nära i hemmamötet med Anderstorp. Efter en riktigt svag andra halva skrevs förlustsiffrorna till 17–35 och nedflyttningen till division 2 kommer allt närmare för jumbolaget. Bästa målskytt: David Näsman 4.

CITATET 1

"Det skiljer en nivå och det märktes. Tekniskt och i aggressivitet. De var lite rappare och det blev en bra genomkörare för oss." (Motala AIF:s tränare Martin Axén till MVT efter 0–3-förlusten mot superettanlaget AFC Eskilstuna)

STORSEGRAR

Redan klara serievinnaren IBF Linköping och tabelltvåan Linköping IBK fortsätter att vinna stort i damernas division 1-innebandy. Senast: 9–1 och 14–3 mot Gnesta respektive Berg U.

– Alltid kul att vinna och bra att vi gör många mål. Bitvis bra spel, men också stunder där det var ganska låg kvalitet, sa IBF-tränaren Martin Sävenhed.

– Ett derby är alltid kul att vinna. Med tanke på att hallen inte är fullstor är jag väldigt nöjd med målproduktionen, sa Tilda Angelöv, kollegan i Libk.

CITATET 2

"Riktigt uselt att tappa matchen efter den fina starten som vi ger oss själva. Alldeles för dåligt." (Bergs lagledare Anton Nydén efter 8–9-förlusten i division 1-derbyt mot Åby. Adam Zetterström blev fyramålsskytt)

Förlust, med samma siffror(!) blev det även för Linköping FBC i bortamötet med Västerås där hemmalaget avgjorde med dryga minuten kvar att spela. Jacob Ammenberg tvåmålsskytt för FBC.

TRÄNINGSFOTBOLL

Kenty-Sollentuna 1–2

Boren-Mjölby AI 2–1

Hemgårdarna-Kisa 2–1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!