Landslagsstjärnan suckade efter 1–1 i allsvenska nystarten på Linköping arena.

Efter knäskadan senast var det frågetecken för hennes medverkan, men hon spelade – och var den som såg till att det i alla blev poäng med kvitteringen i mitten av första halvlek.

Men det kändes som en klen tröst.

Det var ett oavgjort resultat som smärtade minst lika mycket som det sargade högerknäet efter 94 avverkade minuter i solskenet. Ska det finnas en chans för LFC att närma sig toppen i höst var det en match som borde ha vunnits.

– Jag håller helt med. Det blev väldigt dött i framförallt andra halvlek när vi bara spelade i sidled eller bakåt. Vill vi spela offensiv fotboll måste vi titta framåt och spela bollen åt det hållet också. Det går inte att tro att vi har all tid i världen. Vi måste spela snabbare och mer framåt om vi ska ta några trepoängare, sa Kosovare Asllani.

Hon såg irriterad ut.

Rev med viss möda loss diverse benskyddstejp samtidigt som hon sken upp något när gamla lagkompisarna Maja Krantz och Renée Slegers kom förbi och hälsade. Men 29-åringen hade fortsatt svårt att dölja besvikelsen över den oväntat svaga insatsen.

Artikelbild

– Det finns mycket vi måste förbättra. Nu har vi flera spelare på ovana positioner efter tappen i sommar och det syns. Vi behöver förstärkning och vi behöver ha in den så snabbt som möjligt, sa Asllani.

Vad behövs?

Artikelbild

– Mer bredd, styrka och effektivitet däruppe. Gärna någon som är bra i djupled också. Vi är många som är ovana vid det spelet och försöker, men finns andra som kan göra det bättre.

Med fri entré och många unga Winning ground-deltagare på läktarna var det årsbästa (2 597 åskådare) på arenan, men storpubliken bjöds på svag underhållning i solskenet. Olof Unogård, nye tränaren, hade hoppats på mer, men utan att ännu ha ersätt den offensiva spets som tappats i sommar blev det för uddlöst, tempofattigt och ofarligt.

Artikelbild

Det höll Unogård med om.

Han sa:

Artikelbild

– I framförallt andra halvlek var det en "sådär" fotbollsmatch, det får man erkänna. Vi borde ha givit oss själva chansen ännu mer i slutet och varit kraftfullare i vår forcering. Där får vi titta på vad vi kan göra i sådana lägen för att en poäng ska bli tre.

Det blev lite bättre när Lina Hurtig kom in.

Artikelbild

– Det tycker jag också. Därför borde vi ha satt henne ännu mer i arbete.

En sak till: backen Elin Landström bars i mitten av första halvlek ut på bår med till synes skadad axel. I skrivande stund är det oklart hur allvarligt.