För Marcus Kinhult har det varit en berg- och dalbane-liknande säsong. Den 23-årige golftalangen hade en tung vår med flera missade kvalgränser fram till att han vann British Masters i mitten av maj – hans allra första seger på Europatouren.

På Scandinavian Invitation ska han försöka ta en till – och det skulle vara en betydelsefull sådan.

Alla segrar betyder mycket, men den här skulle nog kännas lite annorlunda. Nu har jag inte så mycket att jämföra med, än. Men det hade varit grymt kul att vinna i Sverige, säger Kinhult som är från Fiskebäckskil, norr om Göteborg.
Bohuslän har inte så många banor gjorda för den här tävlingen i dagsläget. Så det här är väl så nära jag kan komma.

Spelar med Stenson

När Kinhult slår ut på torsdag är det tillsammans med Henrik Stenson och Matthew Fitzpatrick, och han gör det efter en lång semester.

Jag har varit spelledig i fem veckor och har ju absolut tränat hemma. Det kan bli lite vad som helst, men det känns okej, säger han om känslan inför tävlingen.

Att spela med Stenson – Sveriges största golfstjärna – är något han ser fram emot.

Under väldigt lång tid har han varit nummer ett i Sverige. Han har vunnit British Open och OS gjorde honom ännu mer speciell. Han har gjort det mesta. Det är en bra förebild och person, säger Kinhult.

Att spelare som Stenson och landsmannen Alex Norén är med kan kanske vara något han kan dra fördel av.

Det blir svårare att vinna och det är ju bra. Det krävs mer av en själv om man ska ha en chans. Att få spela med Stenson kommer det att komma något bra av, säger Kinhult.

Säsongen är långt ifrån över men tankarna på nästa år finns redan där. Och det kan bli en säsong där 23-åringen inte figurerar på golftävlingar i lika stor grad.

Jag har en tanke om att jag ska spela lite mindre av olika skäl. Framför allt ur ett långsiktigt tänk. Jag känner att det är rätt stor skillnad på 25 till 21 tävlingsveckor. Det låter kanske inte så mycket men det kan nog bli ökad kvalitet på de tävlingar man spelar och en chans att få mer tryck i träningen mellan tävlingarna, säger han.

Vill bli jämnare

Den stora anledningen är att han vill hitta en större jämnhet i sitt spel för att ta ytterligare kliv framåt. Högstanivån finns där. Det är segern i British Masters och även sista rundan i majortävlingen US Open i juni där han gick runt på 66 slag bevis på.

Däremot är lägstanivån i nuläget lite för låg.

Det har varit lite upp och ner. Jag söker väl svaren och försöker hinna med och träna och få upp jämnheten. Sedan handlar det om att tävla för att utvecklas. Att hitta balansen blir viktigt för mig, säger Kinhult.