När det svenska landslaget samlades i England på måndagen så fanns Stina Blackstenius inte med. Därmed missar hon för första gången en landslagssamling sedan hon debuterade mot Danmark i oktober 2015.

Blackstenius var kallad till landskampen mot England i Rotherham men tvingas avstå då hon i helgens mot Paris FC i den franska ligan fick näsbenet avslaget.

– Det var en duell i slutet av matchen. Jag vet inte riktigt vad som hände men jag fick en liten fraktur på näsan. Jag kände inte så mycket när det hände, jag hade väl rätt mycket adrenalin i kroppen. Men efteråt blev det värre, berättar Blackstenius när vi når henne på telefon i Montpellier.

Under tisdagen undersökters hon av läkare i Frankrike och beskedet de gav var att det inte var aktuellt med något landslagsspel.

– Jättetråkigt så klart. Det är ju sista matchen för årets också så det hade varit jättekul att vara med. Men det är bara att köpa läget.

Hur länge kommer du bli borta?

– Jag vet inte. Jag ska gå på kontroller här i dagarna. Så det får bli lugnt de här dagarna i alla fall. Sen får jag väl träna på med masken.

Bortsett från näsbensfrakturen så har de senaste veckorna varit riktigt bra för Blackstenius. För två veckor sedan slog hon till och gjorde fem mål när Montpellier körde över Metz med 11–0. Och matchen efter blev hon återigen målskytt.

– Jättekul att komma igång lite med målskyttet. Fem mål i en match har jag aldrig gjort på den här nivån innan och jag var rätt effektiv när jag fick chanserna. Tror inte jag hade så många fler än de jag gjorde mål på. Sen var ju inte Metz det bästa motståndet vi mött och de fick ett rött kort efter 30 minuter. Men det var kul ändå.

Montpellier har ananrs haft en tung start i ligan. efter nio omgånger ligger laget på sjunde plats och har 16 poäng upp till serieledande Lyon.

Målsättningen inför säsong var att knipa en av de två första platserna i ligan som ger en plats i Champions league.

– Det är verkligen inte vad vi hade räknat med. Så det har varit tufft. Det har varit en utmaning i gruppen att hantera att det inte gått som vi hade hoppats. Men förhoppningsvis så har vi fått en vändning nu, säger Blackstenius som troligtvis kommer hem till Sverige nästa vecka.

För när Fotbollsgalan hålls i Stockholm på måndag så är hon en av de nominerade till priset som Årets anfallare.

– Som det ser ut nu så ska jag dit. Det ska bli jättekul. Det är alltid kul att bli nominerad till ett sådant pris och nu fick jag ju inte träffa landslagskompisarna i England så det vore kul att få träffa dem där.