– Jag har fått frågan från valberedningen och sagt ja. Sedan är det upp till årsmötet att avgöra, säger han.

Tidigare under måndagen kunde vi avslöja att engelska landslagsforwarden Natasha Dowie inom kort presenteras som klar för LFC. Här är ytterligare ett nyförvärv som är på ingång – och som väljs in som ledamot i styrelsen på onsdagens årsmöte.

Paul Lindvall, som är inne på sista året som moderat kommunalråd i Linköping.

– Jag är som sagt inte invald än, men jag blev väldigt glad när frågan kom. Jag känner starkt för klubben och vet hur viktigt det är att skapa bättre förutsättningar. Jag gillar styrelsen i övrigt och tror att jag kan göra nytta, säger han.

Som många andra är han starkt kritisk till ojämlikheten mellan herr- och damidrott.

– Linköping ska vara staden där förutsättningarna är de samma. Tittar du på fotbollen borde både svenska föbundet och Uefa kunna göra betydligt mer på det området. De frågorna måste kunna drivas betydligt hårdare, säger Paul Lindvall.

Han är inte rädd för att hamna i intressekonflikter under det närmaste året då han fortfarande har kvar sitt politiska uppdrag.

– Sannolikheten att det skulle bli så att jag hamnar på dubbla stolar är låg. Skulle det ändå dyka upp får jag avstå från att vara med i det beslutet, säger Lindvall.

Vet du vad du ska göra när du lämnar politiken?

– Nej, inte än. Det blir mer funderingar under våren. Jag känner ingen större brådska.

I övrigt i LFC-styrelsen fortsätter Christer Mård som ordförande.

– Det är ett jätteroligt uppdrag och en utmaning att skapa bättre villkor för tjejidrotten. Vi tycker att vi gör mycket som är bra, men får slita enormt hårt för att det ska gå runt, säger Mård.

För några månader sedan hävdade han att det trots andra raka SM-guldet lutade åt röda siffror för verksamhetsåret, men nu är beskedet att det kommer att redovisas en vinst på cirka 50 000 kronor. Det betyder i sin tur att det egna kapitalet för första gången når över 100 000 kronor. Därmed ingen fara för fortsatt elitlicens.

– Det är inga jättestora pengar i sammanhanget, men vi vill satsa allt på att få ett så bra lag som möjligt. För att förhoppningsvis öka intresset ytterligare måste vi fortsatt vara med i toppen och även spela ute i Europa, säger Christer Mård.