LVC-kaptenen kunde vara nöjd med insatsen i första SM-kvartsfinalen mot Habo. Både sin egen och lagets. Visserligen ett tappat set, men ändå ännu en solklar seger för seriesegrarna som nu inte förlorat sedan tidigt i höstas.

Nu två raka hemmamatcher mot Habo och avancemang till semifinal.

Det är ett tips som knappast behöver garderas.

– Planen är den, sa Ahremark efter lördagsvinsten med 3–1 (25–19, 24–26, 25–22, 25–15).

Handen på hjärtat: hur länge har du längtat efter slutspel?

– Sedan i september eller så. Det ska vinnas i Tierp en vardagkväll också, men de här matcherna betyder naturligtvis mycket mer.

Veteranen visade själv vägen, svarade för sex poäng redan i första set och slutade till slut på 16. Bäst i laget för dagen, med Martin Larsson och Linus Ekstrand (båda på 13) närmast efter. Två gånger Eriksson, Johan och Andreas, ska också ha beröm för gott jobb på respektive position. LVC tappade som synes tillfälligt fart i andra set, men var i övrigt relativt ohotat.

– Om det var oroligt någon gång? Tycker jag inte. Vi har flera spelare som tillhör de mest rutinerade i hela serien och har spelat till oss en skön trygghet. Det ska rätt mycket till för att vi ska stressa upp oss. Oavsett vad som händer så vet vi att vi kan ta oss ur det, sa Ahremark.

Centern har spelat i klubben sedan Hedenhös och när vi ber honom jämföra årets upplaga med övriga kommer svaret snabbt:

– Det är rätt mycket som påminner om förra året. Samma känsla och samma typ av lag. Jag hoppas och tror att det ska gå långt igen.