Sedan beskedet kom att Hilda Carlén är gravid har LFC varit på jakt efter en ersättare. Så här långt utan resultat och som vi berättade nyligen är det nu klart att allsvenska topplaget kommer att vänta tills transferfönstret öppnar om en månad.

Men marknaden är begränsad och enligt mycket säkra källor är det främst ett namn som är aktuellt – och där LFC väntar svar inom kort. Vi kan avslöja att en kontakt är tagen med kanadensiska landslagskeepern Stephanie Labbé och intresset är ömsesidigt.

31-åringen har fått ett erbjudande att ta ställning till – som enligt våra uppgifter är ett kontrakt som även sträcker sig över nästa säsong. Samtidigt har LFC en tuff ekonomisk verklighet att ta hänsyn till och leva efter.

Artikelbild

Men går planerna i lås har klubben säkrat en stabil och etablerad målvakt som tidigare bevisat sin höga klass. Hon har tidigare under karriären gjort totalt fem säsonger i damallsvenskan med Örebro och Piteå och var under våren i ropet när hon nekades spel i ett herrlag hemma i Kanada.

Nu kan det i stället bli en ny sväng till Sverige.

LFC har hamnat oväntat illa till i allsvenskan, men har samtidigt Champions league att se fram emot i höst.

Skulle det spricka med Labbé är hetaste alternativet är att fortsätta att ge Matilda Haglund – som gjort det bra så här långt – förtroendet och chansen att bli förstaval och plocka in ett komplement under hösten. Då kan det i stället bli en mer långsiktig lösning till nästa säsong.